De laatste 500 meter van de 10 kilometer op de Hessenweg in Hoog Keppel. Foto: Burry van den Brink.
De laatste 500 meter van de 10 kilometer op de Hessenweg in Hoog Keppel. Foto: Burry van den Brink. Foto:

Grote opkomst kidsrun Keppelrun

Hoog Keppel - Zondag 12 juni vond de Keppelrun plaats in Hoog-Keppel, een hardloopevenement door Keppel en omgeving voor alle leeftijden. Er was sprake van een grote opkomst. Studenten van het Graafschap college zorgden dat ook de kinderen zich goed opwarmden voor de 1 kilometer Avikoloop.

Uitslag
Jordy Kloet won de 5 kilometer, gevolgd door Frank Reintjes en Dennis Lankveld. Bij deze 5 kilometer was Noa Bergervoet uit Doetinchem de snelste vrouw, gevolgd door Lucie Erinkveld en Bo Teunissen. De super spannende 10km werd gewonnen door Freddy Dekker, die een ruime voorsprong had op Bas Arentz en Fred Keurntes. Bij de vrouwen ging Nicolette Ibink uit Hengelo er met de 1e prijs vandoor; gevolgd door Mariëtte ten Bokkel en Daphne Buenk.

Elke deelnemer mocht na afloop een medaille in ontvangst nemen. Mede door de goede organisatie van de Hessenrijders verliep dit evenement op rolletjes.


www.keppelrun.nl


Hermien Fennemann
exposeert in Drempt

Drempt - Tot 4 juli zijn in de Dobbe bij wijnboerderij 't Heekenbroek in Drempt schilderijen te zien van Hermien Fennemann – Rooijakker uit Langerak. Hermien woonde jaren op Hoog-Keppel waar ze met haar toenmalige man de winkel annex cafe en zaal Schreurs runde. Na haar pensioen heeft ze het penseel opgepakt. Ze schildert met olieverf op doek en op kleine paneeltjes. Ze heeft al jaren les van Cees Roorda bij Atelier de Witte Hemel in Drempt en dat is goed te zien. De dieren, bloemen en landschappen die ze schildert zijn zeer gedetailleerd op doek vastgelegd. Alle schilderijtjes zijn mooi ingelijst en een lust voor het oog. De expositie en het terras zijn open van woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.


Tellingstraat 7, Drempt

www.heekenbroek.nl