Het waterobstakel was favoriet. Foto: Jan Knoef
Het waterobstakel was favoriet. Foto: Jan Knoef Foto:

'Kanjers' halen bijna 7000 euro op

Uitdagend hindernis- parcours

Zelhem - Drie jaar geleden organiseerde de Stichting 'Kanjers voor Kanjers' een eerste 'Dirt Challenge' op het trialterrein van de Zelhemse ZAMC. Dit is een uitdagende sponsorloop waarvoor op het terrein, met hoogteverschillen tot 25 meter, een hindernisparcours wordt uitgezet met obstakels als waterbakken, glijbanen en touwbruggen. Via scholen en internet werd de Achterhoekse jeugd uitgedaagd de 'Challenge' aan te gaan en sponsors te zoeken voor de te leveren prestatie, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een project van 'Kanjers voor Kanjers'.

Door Jan Knoef

Het resultaat was een geweldig evenement met een leuke opbrengst. Vorig jaar groeide de uitdaging en dit jaar stonden er maar liefst 350 jeugdige atleten aan de start, die in groepen van 25 van start gingen voor een avontuurlijke tocht over het terrein, waarbij de waterobstakels toch wel de grootste uitdaging vormden.

In totaal brachten de jonge atleten meer dan € 6500,- aan sponsorgeld mee, dat door de stichting besteed gaat worden aan Budovereniging Shizentai in Wehl, die het geld gaat gebruiken om een mobiele judoschool op te zetten, om daarmee judo voor meer kinderen bereikbaar te maken. Voor kinderen mét en zonder beperking, "Want", aldus de judoschool, "met judo leer je je grenzen verleggen, leer je samenwerken, bouw je conditie op, leer je elkaar te respecteren en wordt jouw motoriek beter."

De eersten gaan van start. Foto: Jan Knoef