Arjan en Tijmen zijn blij met de nominatie
Arjan en Tijmen zijn blij met de nominatie Foto: Jan Knoef

Zelhemse Dierenspeciaalzaak blij met eerste selectie

Zelhem - Een klant, die de Zelhemse dierenspeciaalzaak na de verbouwing bezocht, opperde bij Arjan en Gerrie Berendsen de mogelijkheid om zich verkiesbaar te stellen voor de titel 'Dierenspeciaalzaak van het jaar'. Door de drukte hadden ze er zelf nog niet bij stil gestaan, maar de gedachte om het jubileumjaar (volgend jaar bestaat Molenkamp 50 jaar – red.) in te gaan met een mooie vermelding of zelfs een titel, liet ze niet meer los en dus besloten ze zich aan te melden. De eerste fase is inmiddels achter de rug en Molenkamp is bij de beste eenentwintig dierenspeciaalzaken gekozen uit de ongeveer 2000 dierenwinkels in Nederland.

"Positief in deze verkiezing is", aldus Arjan, "dat niet het publiek kiest, maar dat de geselecteerde winkels worden beoordeeld door een vakjury."

Deelname verkiezen op aanraden klant

De vakjury is samengesteld uit juryleden van 'Animal Event', de Hogeschool, het Groenhorst College uit Ede en winnaars van de titel in het verleden. In de tweede fase van de verkiezing wordt bij alle geselecteerde dierenspeciaalzaken een video opgenomen, die door de vakjury, samen met de websites van de bedrijven, wordt beoordeeld.

In de derde ronde krijgen de dierenwinkels bezoek van 'mistery guests', die niet alleen de winkel bekijken, maar door middel van het stellen van vragen, ook de deskundigheid en klantvriendelijkheid van het personeel gaan beoordelen. De uiteindelijke bekendmaking van de winnaar(s) zal uiteindelijk in oktober tijdens de BeVo-Vakbeurs in Gorinchem plaatsvinden.

Voorlopig is dierenspeciaalzaak Molenkamp tevreden over de voorselectie en trots op de (deur)sticker, die bij de voorverkiezing hoort. Op de foto Arjan met medewerker Tijmen en de bewuste sticker.