Rianne, Joke en Jan Groot Roessink van De Mettemaat. Foto: PR
Rianne, Joke en Jan Groot Roessink van De Mettemaat. Foto: PR

Zorgboerderij de Mettemaat houdt open dag

HENGELO - De Mettemaat bestaat al ruim vijftien jaar en biedt verschillende vormen van dagbesteding en begeleiding. Op zaterdag 25 juni van 11.00 tot 16.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen op de zorgboerderij.

Op doordeweekse dagen komen volwassenen vanaf 18 jaar en de oudste is op dit moment 74 jaar. "Ook hebben wij plek voor jeugd, dit kan alle dagen van de week maar vooral in het weekend. We verzorgen namelijk ook logeerweekenden", vertelt Joke Groot Roessink. "Maar we hebben ook een ouderen groep. Dit is een aantal mensen die in het woonhuis rustig kunnen zitten en rusten maar ook een rondje achter bij de dieren kunnen maken of gezamenlijk koffie drinken in de kantine met de volwassenengroep. Voor ouderen die slecht ter been zijn hebben we een golfkar tot onze beschikking om toch achter te kunnen kijken."
Op de Mettemaat zijn veel dieren, onder andere ezels, rendieren, alpaca's, kamelen, grote en kleine geiten, pony's, kalveren, poezen, een zebra en tapir.
"Wij hebben ook een kleinschalig hondenpension, hier kan uw hond van één dag tot meerdere dagen verblijven in vakanties. De honden kunnen worden uitgelaten aan de riem maar ook lekker spelen in de speelweide. Verder laten wij op de open dag ook zien hoe onze mobiele kinderboerderij er uit kan zien. Deze kan in een uur neergezet worden en overal geplaatst, achteraf wordt uiteraard alles netjes weer opgeruimd."
Wie meer wil weten over één van de bovenstaande activiteiten, komt gerust langs op de open dag op 25 juni van 11.00 tot 16.00 uur. De medewerkers zullen vragen graag beantwoorden.


www.demettemaat.nl