Het Simeonkwartet. Foto: PR
Het Simeonkwartet. Foto: PR Foto:

Pianoconcerten in de tuin van de Wildenborch

Wildenborch - In de tuinen van Kasteel de Wildenborch geeft het Simeonkwartet op zondag 3 juli twee concerten op vier prachtige Fazioli-vleugels. Ook met minder gunstige weersverwachtingen is rekening gehouden: in de tuin staan grote tenten opgesteld.

's Ochtends is er een koffieconcert met werken voor vier vleugels van Bach, Milhoud, Ravel en Piazzolla. De Boléro van Ravel en Libertango van Piazzolla zijn speciaal voor het Simeonkwartet bewerkt. Het Simeonkwartet is opgericht in 1996 en wordt gevormd door de pianisten Emile Engel, Cathelijne Maat, Esther Scheerder en Rien Wulffraat. Daarna is er een zomerse lunch, verzorgd door Hotel Bakker te Vorden. 's Middags voert het kwartet de Canto Ostinato uit van Simeon ten Holt. Canto Ostinato (1979) is een fascinerend muziekstuk dat zonder onderbreking gespeeld wordt en de toehoorders meesleept langs onverwachte paden.

Iedere uitvoering is totaal verschillend

Aangezien de pianisten veel improvisatievrijheid hebben, is elke uitvoering totaal verschillend. Simeon ten Holt heeft deze vrijheid uitdrukkelijk voorgeschreven. Canto is zijn eerste werk in deze stijl. Het publiek kan zelf een keuze maken uit deze evenementen: koffieconcert en/of zomerse lunch en/of Canto Ostinato. Alleen de lunch kan niet apart worden gereserveerd. Bij dit concert is het toegestaan om zich tijdens de muziek te verplaatsen, mits anderen niet gehinderd worden. De tuinen van de Wildenborch zijn speciaal voor de bezoekers van de concerten opengesteld. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Dag Lochem en Buitenplaats de Wildenborch.

Tijden en kaarten
Locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden. De tuin is open vanaf 10.00 uur, het koffieconcert start 11.00 uur, de zomerse lunch om 13.00 uur en het Canto Ostinato om 15.00 uur. Entree: koffieconcert: € 10,00, zomerse lunch: € 25,00 en Canto Ostinato: € 30,00. Kaartverkoop: Boekhandel Lovink, Lochem en de website.


www.wildenborch.nl