Deelnemers van de kalveropfokclub tijdens de instructieochtend. Foto: Theo Janssen
Deelnemers van de kalveropfokclub tijdens de instructieochtend. Foto: Theo Janssen

Achtste instructieochtend KOC Bronckhorst

STEENDEREN - Op zaterdag 21 mei heeft de kalveropfokclub (KOC) Bronckhorst voor de achtste keer een instructieochtend gehouden, ditmaal bij de Familie Garritsen in Steenderen. Paul Brummelman opende de ochtend, heette iedereen van harte welkom en nam het programma door, voor de aanwezige kinderen en hun ouders.

Er werd uitleg gegeven over de verzorging van het kalf, het invullen van het boekje en de veterinaire eisen waaraan men moet voldoen. Verder kregen de kinderen instructie over het wassen en scheren van het kalf en hoe ze het kalfje moeten voorbrengen, een rondje lopen. Dit mochten ze later nog oefenen. Als de jury twee keer op huisbezoek is geweest dan volgt de centrale eindkeuring. Deze is op zaterdag 20 augustus bij Camping de Warnstee van de familie Rozendaal aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond. Inmiddels hebben zich ongeveer dertig kinderen aangemeld. Mochten er nog kinderen willen meedoen, opgeven bij Gerreke Boschloo, telefoon (06) 20254932 of Henny Rietman, telefoon (06) 57378272. Mailen kan ook.


kocbronckhorst@gmail.com


IVN slootjesdag

Doetinchem/Zelhem - Op zaterdag 11 juni van 13.30 - 16.00 uur kunnen kinderen met hun ouders en/of begeleiding beestjes gaan onderzoeken in de sloten in Doetinchem/Zelhem. Naast vissen en kikkers, zwemmen er nog een massa andere beestjes in de sloten, zoals watertorren, libellenlarven en zelfs bloedzuigers. Gewoon met een schepnetje te vangen! Daarna ga je met een loep en een zoekkaart (die je mag houden) bekijken wat je gevangen hebt. Vind je dat leuk? Kom dan naar het voormalige AZC-terrein. Je bereikt het terrein via de Christoffelstraat, aan de parallelweg van de Kruisbergseweg, naast huisnummer 181 op de grens van Doetinchem/Zelhem. Doe regenlaarzen aan en breng een schepnet mee. Geen schepnet? Geen probleem, er zijn er genoeg! Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Informatie bij Gerrie Til 0314-625536 of www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek