Afbeelding
Foto:

Motocross weekend circuit de Kappenbulten Halle

Wedstrijden tellen mee voor kampioenschap

Halle - In het weekend van 28 en 29 mei worden op circuit "de Kappenbulten" in Halle motocrosswedstrijden gehouden die meetellen voor het streek- en het nationale kampioenschap.

Op zaterdag 28 mei zullen zo'n 250 coureurs uit de regio aan de start verschijnen. Zij gaan in de derde wedstrijd, meetellend voor het Achterhoeks streekkampioenschap, uitmaken wie aan het einde van het seizoen de bekers in de diverse klassen mee naar huis mogen nemen.

Zondag 29 mei staat in het teken van de nationale startbewijshouders. In Halle zullen de rijders in de klassen MX1 en MX2 de strijd aangaan om de nodige punten voor het Nationale kampioenschap te vergaren, om zo aan het einde van het seizoen te een internationaal startbewijs te kunnen bemachtigen.

Bij de MX1 rijders zal de strijd zich gaan toespitsen tussen Michel Hoenson, Heikki Laing en Jeffrey van der Vlis. Als outsiders in deze klasse kunnen genoemd worden "good old" Klaas Hofstede, Sven te Dorsthorst en thuisrijder Lars Looman. In de tussenstand van de klasse MX2 gaat Jim Kanters aan de leiding. Hij heeft momenteel slechts 14 punten voorsprong op Joel van Mechelen en 20 punten op John Cuppen. Als Halmac clublid zal Donny van Wessel uit Doetinchem er alles aan gelegen zijn om met een hoge klassering uit Halle weer naar huis te gaan. Het programma van de nationale startbewijshouders zal worden aangevuld met wedstrijden in de klassen Cup MX1 en MX2.

De trainingen beginnen op beide dagen om negen uur en de wedstrijden rond twaalf uur. Circuit "de Kappenbulten" is gelegen aan de Wolfersveenweg in Halle en is te bereiken via de doorgaande weg Zelhem – Varsseveld (N330).