Bestuursleden Joke Meulenveld, Ruud van Bussel en Harold Aalderink met Heleen Faber van Achterhoek Toerisme met de eerste Toeristische gids Steenderen e.o. Foto: Liesbeth Spaansen
Bestuursleden Joke Meulenveld, Ruud van Bussel en Harold Aalderink met Heleen Faber van Achterhoek Toerisme met de eerste Toeristische gids Steenderen e.o. Foto: Liesbeth Spaansen

Trots op toeristische informatiegids

BRONKHORST - Het bestuur van Stichting Toeristisch Platform Bronkhorst/Steenderen is trots op de eerste Toeristische gids Steenderen e.o. met informatie over de kernen Steenderen, Bronkhorst, Toldijk, Baak, Olburgen en Rha. Op woensdag 11 mei presenteerde zij deze kleurrijke glossy aan adverteerders en anderen die een bijdrage hebben geleverd op de Deel van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst.

De belangstelling voor deze avond was bijzonder goed. Voorzitter Ruud van Bussel vatte het traject dat was doorlopen om tot dit toeristisch informatieboekje te komen, even samen. Er kwam namelijk een nieuwe structuur ten aanzien van toerisme in de gemeente Bronckhorst en Stichting Achterhoek Toerisme (AT) werd opgericht, al bleef de VVV bestaan. Inmiddels zijn er vijf Toeristische Platforms in de gemeente Bronckhorst die met elkaar overleggen, samen met vertegenwoordigers van de VVV, gemeente en het AT.

Bestuursleden Joke Meulenveld, Ruud van Bussel en Harold Aalderink en Heleen Faber van Achterhoek Toerisme hebben veel tijd en energie gestoken in de Toeristische gids Steenderen e.o., waarbij 'AchterOmmetjes' van het Toeristisch Platform Drempt, Hummelo en Keppel, als voorbeeld diende. Vanuit de zaal kwamen leuke reacties, al waren er ook positief kritische opmerkingen, bijvoorbeeld over de actualiteit. Om dat op te vangen zal een website worden ontwikkeld. Heleen Faber is regio-coördinator voor de gemeente Bronckhorst en legde uit dat het AT de gehele regio Achterhoek promoot. Zij benadrukte het nut en de noodzaak van het deelnemen in een gids zoals deze nu gepresenteerd werd. "Maar kijk ook over de grenzen heen en probeer ook daar de samenwerking op te zoeken. Voor haar inzet kreeg Heleen Faber een bloemetje aangeboden en was er applaus voor het Toeristisch Platform.
Joke Meulenveld sprak namens het platform. "We zijn blij dat dit boekje er nu is, maar dat is eigenlijk nog maar het begin. We zijn nu als ondernemers bij elkaar en we willen weten: 'Wat kunnen we voor elkaar betekenen?' en 'Hoe pakken we dat aan?'." Graag gaat het bestuur van het platform met hen in gesprek over het vervolgen van de ingezette aanpak om Steenderen en omstreken op de kaart te houden.

De ondernemers werd gevraagd om in groepjes te brainstormen over communicatie en een balans tussen wonen, werken en recreëren en om ideeën te verzamelen, als handvatten voor het platform om mee verder te gaan. Ook was er een oproepje voor hulp bij het uitwerken daarvan, waarvoor aan het einde van de avond drie mensen zich aanmeldden.