Mede-organisator De Trekkebuuls uit Hengelo. Foto: PR
Mede-organisator De Trekkebuuls uit Hengelo. Foto: PR Foto:

Harmonicadag bij Museum Smedekinck

Divers aanbod van artiesten uit de regio

Zelhem - Zondag 22 mei wordt bij Museum Smedekinck de jaarlijkse Harmonicadag gehouden. Er is weer gezorgd voor een aantrekkelijk aanbod van artiesten, die samen garant staan voor een gezellige dag.

Op het podium in De Schure zijn van 11.00 tot 17.00 uur continu optredens. Op het programma staan dit jaar – naast mede-organisator De Trekkebuuls uit Hengelo – Puur Nostalgie uit Lichtenvoorde, Talmakwartet uit Zelhem, Tegeliek uit Rheden, HCC Corle, De Ahof uit Aalten en DHC uit Doetinchem. Zij brengen voornamelijk smartlappen, zeemansliederen en andere meezingers ten gehore.

Tegeliek speelt, net als vorig jaar, weer prachtige Franse chansons en Ierse nummers. Ook op De Daele is het elk jaar weer een gezellige boel.

Spontane optredens
De hele dag is er in en rondom het museum weer volop ruimte voor spontane optredens van bezoekers die hun eigen harmonica hebben meegenomen. Er is een stand met harmonica-toebehoren, de kruidentuin is geopend en in De Stal van het museum is de expositie "Burgemeester Rijpstra, het lot van een burgemeester in oorlogstijd", te bezichtigen.

Uiteraard zal het ook de inwendige mens aan niets ontbreken. Een toegangskaartje kost 4 euro. Leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck