Popkoor A Sign of Friendship. Foto: PR
Popkoor A Sign of Friendship. Foto: PR Foto:

Bijzonder concert van Popkoor A Sign of Friendship in de Brink

Zelhem - Het koor dat zaterdag 21 mei een optreden verzorgt in de theaterzaal van 'de Brink' was al in het jaar 2000 winnaar van de Multi Mix Music Award en was daarmee het beste popkoor van Zuidoost Nederland. Het jaar erop werd de publieksprijs gewonnen, alsmede de Award voor beste solisten.

Het koor startte begin jaren '90 als koor met een kerkelijk signatuur. Een vijftal jaren later gooide dirigent en oprichter van het eerste uur, John Stinissen, het roer om en doopte het 'Ritmisch Koor' om in popkoor 'A Sign of Friendship'. Vooral na het winnen van de 'Multi Mix Music Award' volgden vele optredens, theatershows en tournees in binnen- en buitenland.

Verder was het koor op tv te bewonderen in programma's als Korenslag, RTL Boulevard, Pauw & Witteman, Breaking News van Jenssen! en in De Flat van Ali B. Verder werkte het koor samen met Het Gelders Orkest, Martha Hight, Alice Maywood, Ernest Beuvink & Antje Monteiro.

Dit jaar bestaat het koor 25 jaar. A Sign of Friendship gaat dat op 17, 18 & 19 november groots vieren in het 'het Musiater' te Zevenaar met een wervelende show met de titel 'Tah-Dah!'

Dirigent en initiatiefnemer John Stinissen is van mening dat gezelligheid bijdraagt om tot goede muzikale prestaties te komen. Zijn kennis van muziek heeft hij voor een belangrijk deel verworven tijdens zijn studie bij muziekpedagoog Jan Strik. John maakt alle arrangementen en artistieke uitvoeringen zelf. Sinds november 2011 is hij ook zangcoach/dirigent van 's werelds grootste popgroep 'Supervoices'. 26 maart 2011 werd John Stinissen Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


www.asignoffriendship.nl