De doorkomst in Zelhem. Foto: Achterhoekfoto.nl/ Marie-Jose van Dijk
De doorkomst in Zelhem. Foto: Achterhoekfoto.nl/ Marie-Jose van Dijk Foto:

Ook na de passage bleef het nog
lang gezellig

Burgemeester Besselink kwam ook het peloton aanmoedigen

Vervolg van voorpagina

Zelhem - Zo werd bij café 'de Tol', voor de gelegenheid omgevormd tot 'café d'Itollia', een tribune gebouwd en was bij 't Wolfershuus een extra finishlijn op de weg geschilderd, omdat de doorkomst van 't Wolfersveen meetelde als antwoord op een vraag van de eerste DorpsQuiz.

Arno Gesink van transportbedrijf Gesink zocht ook naar een mogelijkheid om zijn vrienden, familie en relaties getuige te kunnen laten zijn van het wielerspektakel. Van Wim Hebbink mocht hij het weiland aan de Vrogtenweg/Rondweg gebruiken en ombouwen tot een ideale locatie. Voor de horeca zocht hij samenwerking met eetcafé 'de Groes'.

Verder kwam er een tent, een pizza-oven, een ijscokar, muziek en een aankleding met sponsordoeken, parasols en vrachtauto's. Voor de eventuele live tv-uitzending met beelden vanuit de helikopter was met pallets de naam 'Giro' in het weiland gevormd.

Helaas werd het eerste deel van de etappe niet live uitgezonden en leek de energie van het bouwen verspild, maar de pallets konden nu mooi gebruikt worden als zitplaats.

Ook burgemeester Marianne Besselink nam de uitnodiging aan om samen met Arno kopgroep en peloton aan te moedigen. Ook na de passage bleef het nog lang gezellig aan de Rondweg in Zelhem.