Kunst in de Kapel van Bronkhorst. Foto: PR
Kunst in de Kapel van Bronkhorst. Foto: PR

Schilderkunst en kleurrijke objecten in Kapel Bronkhorst

BRONKHORST - Van 14 t/m 20 mei exposeren Ina Bijvank, Marga Zweers en Madeleine Corbey in de Kapel van Bronkhorst. Midden in het kleinste stadje van Nederland zullen deze drie kunstenaars samen exposeren met schilderkunst en objecten van papier-maché.

Ina Bijvank is geboren in dit historische plattelandsstadje. Zij schildert onder andere de uiterwaarden rondom de Bronkhorster IJssel. Haar kleurrijke bloemen in vrije vormen komen voort uit de natuur die als kind haar achtertuin was.

Marga Zweers maakt acrylschilderijen van uiteenlopende onderwerpen. Ze vindt het leuk om te experimenteren en heeft een aansprekend kleurgebruik.

Madeleine Corbey zal prachtige driedimensionale objecten van papier-maché, maar ook beelden laten zien.

Zondagmiddag zijn er van 14.00 tot 16.00 uur -tussen de kunstwerken- de klanken te horen van drie trombonisten die enkele muziekstukken ten gehore brengen De expositie is in de Kapelstraat 2 in Bronkhorst en is elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur.


www.galeriebronkhorst.nl


Expositie 'Kijk ons eens'

Hoog Keppel - Tijdens het Pinksterweekend exposeren de leden van de schilderschool Marian Merk hun werken in de Dorpskerk van Hoog-Keppel. De schilderijen zijn gemaakt in de traditioneel ambachtelijke techniek en in de stijl van het hedendaags realisme.

"Het is gewoon een vak en door iedereen te leren", aldus Marian Merk, "in deze expositie ziet u wat met passie en plezier is geschilderd. Er hangen werken van leden die al 16 jaar hier schilderen, maar ook van leden die net begonnen zijn.
Portretten, landschappen en stillevens geven de veelzijdigheid van de schilders weer.

Openingstijden: zaterdag 14 mei, 1ste en 2de Pinksterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur.


Schilderij van Greet Peters voor de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Foto: PR