Terecht kampioen na sterk seizoen. Foto: PR
Terecht kampioen na sterk seizoen. Foto: PR Foto:

Zelos A3 kan na prima seizoen de kampioensvlag hijsen

Zelhem - Zelos A3 is bezig aan een prima seizoen. Tot zaterdag 7 mei had het team maar twee punten laten liggen. De voorsprong op de concurrentie was daardoor inmiddels zo groot dat een gelijkspel tegen Grol/Grolse Boys A3 voldoende was om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Moeilijk is het in die wedstrijd eigenlijk niet geworden, want de tegenstander maakt het Zelos niet echt moeilijk. Maar Zelos had moeite met zichzelf en met het verzilveren van de kansen.

Zelos had voor de rust al met vier of vijf tegen nul voor kunnen staan, maar er stond nog steeds 0-0 op het scorebord. Na een verdiende 1-0 voorsprong wist de tegenstander, met nog slechts enkele minuten te spelen, toch nog op gelijke hoogte te komen. Dat gelijkspel was wel voldoende voor het kampioenschap maar blijkbaar wilden de spelers het massaal toegestroomde publiek niet teleurstellen. Zelos bleef vol op de aanval spelen en dat resulteerde in een terechte en bevrijdende treffer en toen kon er definitief feest gevierd worden. Ook de meiden van Zelos E1 hadden die dag nog maar één punt nodig om kampioen te worden. Zij voelden minder druk en uiteindelijk werd de einduitslag tegen Dinxperlo meisjes E1 maar liefst 6-3 en kon ook bij hen de kampioensvlag gehesen worden.

Er waren veel supporters naar de Pluimerskamp gekomen om de meiden aan te moedigen. Ook shirtsponsor HerCol (tegelwerk, metselwerk en verbouw) was aanwezig en had voor alle meiden een eigen kampioensbeker en een roos. De ouders hadden als verrassing een kampioens-voetbalshirt met eigen naam voor de kampioenen. Uiteraard werd het kampioensfeest uitgebreid gevierd met de trainers/leiders Jarno Nieuwenhuis, Herwin Colenbrander en Jesper Colenbrander.