Het enige barbershopkoor voor vrouwen in de Achterhoek. Foto: PR
Het enige barbershopkoor voor vrouwen in de Achterhoek. Foto: PR Foto:

Oost Europese klanken en barbershop

Hummelo - Zondagmiddag 22 mei om 14.00 uur begint het Voorjaars- en Vriendenconcert van Miracle Sound in de Ned. Hervormde Kerk aan de Dorpstraat in Hummelo.

Miracle Sound is het enige barbershopkoor voor vrouwen in de Achterhoek. De dames staan onder leiding van Els Peters. Miracle Sound omschrijft zichzelf als een sprankelende groep vrouwen met een passie voor Barbershop. Als koor streeft ze naar persoonlijke en muzikale groei en denken in mogelijkheden.

Het doel van Miracle Sound is het Barbershopzingen bekend te maken bij een groter publiek maar vooral: plezier maken! Het repertoire bestaat uit evergreens, love- en popsongs, musicals en ballads. Uiteraard veelal gezongen in Barbershop-stijl en zonder instrumentale begeleiding. Gasten op 22 mei zijn het dameskwartet Match, Sarena Klappa, brengt pure akoestische muziek met Oost Europese klanken – sfeervolle musettes – contrabas, accordeon, sopraansax en zang. Verder Gaby Keet die op een prachtige manier haar harp bespeelt en Ten Voices een ensemble bestaande uit eigen koorleden. Kaarten reserveren kan via de website.


www.miraclesound.nl


KOC Bronckhorst organiseert voor de 8e keer een Kalveropfokclubwedstrijd

Wichmond - De kalverkeuring is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar tot 16 jaar die een tijdje (ongeveer 3 maanden) voor een kalf willen zorgen. In die periode komt er tweemaal een jury aan huis voor een beoordeling. Dit jaar wordt de instructie-ochtend gehouden op 21 me bij de familie Garritsen aan de Doesburgseweg 2 in Steenderen. Op deze ochtend wordt uitleg gegeven wat nu precies de bedoeling is van de wedstrijd. Er zal wat worden verteld over het toiletteren, voorbrengen, kennis over het kalf en de veterinaire aspecten. Aanvang van deze ochtend is 10.30 uur.

De eindkeuring is weer bij camping "de Warnstee" van de familie Rozendaal aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond. Dit is op zaterdag 20 augustus. Zijn er vragen of kun je de 21e niet en wil je toch mee doen, dan kun je je opgeven bij Henny Rietman (tel 0657378272) of bij Gerreke Boschloo (tel 0620254932). Je mag ook een email sturen naar KOC Bronckhorst.


kocbronckhorst@gmail.com