Zowel het koor als Anja den Bakker werden begeleid op piano door Yvonne Beeftink. Foto: PR
Zowel het koor als Anja den Bakker werden begeleid op piano door Yvonne Beeftink. Foto: PR Foto:

Nieuwe opzet concert Zelhems Mannenkoor succes

Zangeres Anja den Bakker verleend medewerking

Zelhem - De invulling van het concert van het Zelhems Mannenkoor was verrassend en nieuw. Medewerking werd verleend door zangeres Anja den Bakker. Zij zingt prachtige Nederlandstalige nummers. Zowel het koor als Anja den Bakker werden begeleid op de piano door Yvonne Beeftink, de vaste pianist en repetitor van het Mannenkoor. De algehele leiding was in handen van dirigent Marc Buys.

Niet de voorzitter opende het concert, maar Anja den Bakker. Zij opende deze avond door het zingen van 'Gewoon Muziek' en werd hierbij begeleid op de piano door Yvonne Beeftink, met wie zij nu een duo vormt.

In een aanstekelijke mix van geestelijke en populaire liederen, soms uitbundig en soms ingetogen, nam het Zelhems Mannenkoor het publiek op deze zaterdagavond mee in haar concert met als thema 'Geloof, Hoop en Liefde'. Door de combinatie van liederen en teksten werd het één geheel. Zo is een verhaallijn ontstaan van Geloof via Hoop naar Liefde. Dit was de rode draad door het gehele programma. De verbindende teksten werden prachtig uiteengezet door Anja den Bakker evenals de bijpassende beelden die werden samengesteld door Gerrit Wesselink en vertoond door Gerwin Wesselink. Ook Anja zong een heel aantal Nederlandse liederen, zowel solo, als samen met Yvonne Beeftink en ook samen met het Mannenkoor. De liefhebbers van het Nederlandse lied kwamen hierbij dan ook ruimschoots aan hun trekken.

De voorzitter sloot deze avond af en bedankte een ieder die had meegewerkt aan deze avond evenals de sponsoren, de donateurs en het in grote getale aanwezige publiek De zaal van het Cultureel Centrum De Brink was dan ook helemaal vol. Dus voor herhaling vatbaar.