Leerlingen groep 7 konden op Bugels diverse melodietjes spelen. Foto: PR
Leerlingen groep 7 konden op Bugels diverse melodietjes spelen. Foto: PR Foto:

Leerlingen belangrijk deel Koffieconcert
muziekvereniging Euterpe te Halle

Halle - Op zondagmorgen 17 april vond een koffieconcert plaats. Ondanks dat het zonnetje buiten scheen, was er toch veel publiek bij het concert. Er waren enkele jeugdigen verrassingen en dat speelde vast ook mee.

Het leerlingenorkest begon met een zoektocht van Laurens, een jongen die een melodietje in z'n hoofd had en met de teletijdmachine naar het verleden ging om bij componisten te vragen of hun het melodietje kenden. Laurens vroeg dit onder andere aan Mozart, Bach, Händel en Offenbach. Het leerlingenorkest speelden de melodietjes van deze bekende componisten, maar nee het was niet het melodietje uit Laurens zijn hoofd. Het leerlingenorkest speelde "Finale", het stuk dat Laurens gecomponeerd had in zijn hoofd.

Daarna liet de Slagwerkgroep onder leiding van Andre Floors iedereen de sfeer proeven van het carnaval in Brazilië met Sambastarter. Het muziekstuk Back to Paice over Ian Paice drummer van Deep Purple, hierin zijn enkele fragmenten en ritme te horen die hij speelde in bekende hits van Deep Purple. Met Reggea Drumming en een indrukwekkende Manqueira van Richard Kampstra vervolgde de slagwerkgroep hun optreden.

Dan het derde optreden van leerlingen van groep 7 van de Dorpsschool Halle, hun eerdere optredens was bij de krekeltjes van de Dorpsschool. School en muziekvereniging Euterpe zijn een half jaar geleden onder leiding van een aantal vrijwilligers begonnen om leerlingen van groep 7 samen muziek te laten maken. Belangrijk is hierbij het plezier van muziek maken. Een per twee weken krijgen de kinderen deze les. Het plezier in muziek was mooi om te horen en te zien bij de leerlingen met de boomwhackers. Boomwhackers zijn zijn plastic pijpen, waarmee ze een melodie konden spelen. Hierna kwam een enthousiaste groep leerlingen die op bugels al enkele liedjes konden spelen, zoals Op en neer, Samen en Alleen, Mieke hou je vast en Adam en Eva.

Zo'n geslaagd muziekproject smaakt naar meer, wie weet heeft het een vervolg.

Ode aan overleden componist
Hierna bracht de fanfare een ode aan de vorig jaar overleden componist Andre Waignein met Dynamic Fantasy en filmmuziek Pocahontas. Waignein componeerde verder onder andere onder de naam Ron Sebregts met mooie musicalmuziek Don't cry for me Argentina en I will follow him. Maar ook liet de fanfare bekende melodieën van andere componisten horen uit de musicals van de Soldaat van Oranje, All I ask of You uit The Pantom of the Opera en beëindigden het koffieconcert met een schitterend finale Grease van John Moss.
Al met al een geslaagd koffieconcert voor alle leeftijden.