Burgemeester op bezoek bij Zelhemse Middenstand. Foto: Jan Knoef
Burgemeester op bezoek bij Zelhemse Middenstand. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Burgemeester op bezoek bij Zelhemse middenstand

Zelhem - Op uitnodiging van de B&OZ bracht burgemeester Marianne Besselink, onder begeleiding van de wethouders Jan Engels en Arno Spekschoor en de coƶrdinator bedrijven Gert Jan Vliem, maandag 18 april een bezoek aan een aantal Zelhemse middenstanders.

Door Jan Knoef

Enkele weken terug bracht ze eenzelfde bezoek aan de industriƫle tak van de Zelhemse Ondernemersvereniging met als doel kennis te maken met de ondernemers en te horen waar eventuele problemen liggen en hoe de samenwerking en een goed contact tussen gemeente en ondernemers kan bijdragen tot een nog beter functioneren van de bedrijven.

In een strak schema werd een bezoek (van ongeveer 15 minuten per bedrijf) gebracht aan dierenspeciaalzaak Molenkamp, Jumbo Hollak, Puur Fashion, Oosterink drogist, Ellen's Restaurant en Scheffer Keukens waar het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Het grootste deel van de tocht kon te voet worden afgelegd, waarbij de burgemeester ook nog even een blik kon werpen in de etalages van de winkels die niet werden bezocht en zo werden de vrijwilligers, die nog druk bezig waren met het inrichten van het TIP, nog verblijd met een kort bezoekje.

Bij de ondernemers kreeg de burgemeester best wel een positief verhaal te horen. De samenwerking tussen de bedrijven functioneert goed, getuige bijvoorbeeld de geslaagde modeshow tijdens de Open Zondag net de dag ervoor, er is bijna geen leegstand en ook veel klanten van buiten Zelhem weten de weg naar Zelhem te vinden.


Afbeelding