De opbrengst van de statiegeldbox is voor het inloophuis
De opbrengst van de statiegeldbox is voor het inloophuis Foto: Jan Knoef

Statiegeldactie Jumbo Hollak voor
Inloophuis

Zelhem - Els Nijdam meldde zich bij Jumbo Hollak met de vraag of ze voor een periode de statiegeldbox bij de emballage mocht inrichten voor het inloophuis. Jumbo Hollak vond dit een goed sponsoridee en namens Jumbo Hollak hielp Steven van 't Hof Els en Joris Weitering bij het inrichten, zodat u uw statiegeldbonnen kunt doneren voor inloophuis 'Oude IJssel'.

Bijna iedereen krijgt in z'n omgeving wel te maken met de ziekte kanker. 1 Op de 3 omdat de ziekte bij de persoon zelf wordt geconstateerd, maar als iemand in je directe omgeving de boodschap krijgt, staat ook je leven op de kop. Je zit met vragen, met zorgen, met verdriet, met onwetendheid en vaak kun je er in je eigen omgeving niet mee terecht. Het Inloophuis 'Oude IJssel' aan de Plantenstraat is voor het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis de vraagbaak en de opvangplek voor iedereen die te maken heeft met kanker. Om dit werk te kunnen (blijven) doen, is er geld nodig en de vrijwilligers van het inloophuis ontwikkelen sponsoracties om geld in te zamelen.

Onder de pannen
Joris Weitering is vrijwilliger van de nieuwe jeugdafdeling van het inloophuis met de naam 'Onder de Pannen'. Hij maakte zelf kanker mee toen zijn broer de mededeling acute leukemie kreeg (gelukkig is hij inmiddels genezen) en weet wat hij en zijn familie daarbij doormaakten. Hij wil, samen met twee professionele begeleiders en twee vrijwilligers, jongeren opvangen die 'iets' met het gevoel rond kanker willen. 'Onder de Pannen' voor kinderen van 6 tot 12 is elke eerste woensdag van de maand van 15.00 tot 16.30 uur geopend.

'Onder de pannen' voor de jeugd van 12 tot ongeveer 17 is op diezelfde dag 's avonds van 18.30 tot 20.30 uur. Joris: "We richten ons niet op kinderen met kanker, want daar is al veel professionele opvang voor. Wij richten ons op jongeren, die met kanker in hun omgeving te maken krijgen. Er is ruimte voor gesprek, maar we kunnen ook gezellig een film kijken, een spelletje doen. Gewoon even uit de sfeer van de ziekte kan al belangrijk zijn."

Voor nadere informatie over het inloophuis kun je de website van inloophuis Oude IJssel bezoeken, een vraag stellen via de mail of telefonisch contact opnemen via tel. 0314-646024. Je kunt ook een keer binnenlopen tijdens de openingsuren op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.


www.inloophuisoudeijssel.nl

info@inloophuisoudeijssel.nl