Het bestuur van het Oranje Comité Hengelo. Foto: PR
Het bestuur van het Oranje Comité Hengelo. Foto: PR Foto:

Bestuur wenst glimlachen op de
gezichten tijdens Koningsdag Hengelo

Hengelo - Op Koningsdag woensdag 27 april kleurt heel Nederland oranje met onder andere oranje soezen, vlaggetjes en ballonnen. Ook in Hengelo wordt er dit jaar een geweldig en gezellig feest van gemaakt. Het Oranje Comité een gevarieerd en feestelijk programma samengesteld.

Om 9.00 uur kunnen de kinderen met helium gevulde, oranje ballonnen afhalen op het grasveld aan de Leliestraat. De bewoners van zorgcentrum de Bleijke krijgen om 10.00 uur oranje soezen ter ere van de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander.
De optocht start om 10.30 uur, vanaf de Leliestraat trekt de vrolijk gekleurde stoet door het dorp naar zorgcentrum De Bleijke. De aubade begint rond 11.15 uur, ook zal de prijsuitreiking van de optocht dan plaatsvinden en worden de oranje ballonnen los gelaten.

Na de aubade gaan we naar de kern van het dorp, daar zitten dan vele kinderen klaar op hun kleedjes met uitgestalde spulletjes op de kindervrijmarkt. Ook is er ponyrijden, een fietstocht, een dansworkshop verzorgt door Aerofitt. DJ Jordy zorgt ervoor dat iedereen heerlijk swingt op muzikale klanken. Schutterij EMM organiseert het 5-jaarlijkse Keizerschieten voor oud-koningen van de schutterij. Naast het Keizerschieten kan de jeugd (10 tot 15 jaar) kennismaken met Vogelschieten.

Helden van Hengel
Na het grote succes van de eerste editie 'De Jonge Helden van Hengel' zal dit jaar tijdens de tweede editie Rinze Buunk zijn titel verdedigen. De talenten gaan op het podium strijden om de titel vanaf 13.30 uur. Het Land van Jan Klaasen geeft een poppentheateroptreden met een koninklijk tintje om 16.00 uur.

Verkeersmaatregelen
Vanwege alle feestelijke activiteiten op Koningsdag zijn er speciale verkeersmaatregelen. U wordt verzocht om de route s' morgens tijdens de optocht vrij te houden: start: parkeerterrein Leliestraat - r.a. Zuivelweg – r.d Kastanjelaan – r.a Banninkstraat – l.a Raadhuisstraat – r.a Schoolstraat – r.d Sarinkkamp – r.a Karspel – r.d Beukenlaan. Tevens is het niet mogelijk te parkeren op Koningsdag vanaf 7.00 uur op de parkeerplaats aan De Veemarktstraat. De gehele dag is er een gedeelte van de Bleekstraat, de gehele De Veemarktstraat en een gedeelte van de Asterstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

"Als bestuur van het Oranje Comité hopen we dat de zon de hele dag zal stralen. We verheugen ons op de glimlachen op de gezichten van de kinderen en het plezier wat ze mogen beleven op deze feestelijke dag. Lang leve de Koning! We wensen iedereen een fijne Koningsdag toe.", aldus het bestuur.