De Quintus Heren Senioren 1 halen wederom thuis  de punten. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren Senioren 1 tweede in de competitie

HENGELO – Zondag 3 april stonden er alleen thuiswedstrijden van SV Quintus op het programma. In Sporthal de Kamp genoot het gekomen publiek van pittige, sportieve wedstrijden. De Heren Senioren 1 behaalden wederom winst in eigen huis.

Deze zondag de laatste wedstrijd van de Quintus E1 thuis tegen AAC Swift uit Arnhem. De wedstrijd ging gelijk op, maar op het laatst nipt verloren met 6-9. Leuke wedstrijd en lekker gespeeld. De coach Erik Gotink werd bedankt voor zijn inzet voor dit seizoen met een cadeau voor in de tuin. De D1 van Quintus liep al snel uit op de jeugd van Minerva uit Gaanderen, waarna de coach besloot om met zes speler te spelen om ze wat harder te laten werken in de aanval en dekking. De eerste paar minuten was iedereen wat verward, maar ze pakten het snel op om in ondertal te spelen. Dit resulteerde in een rust van 9-1 in het voordeel van Quintus. De tweede helft werd voortgezet in de zesman opstelling. De jeugd van Quintus werd wat sneller moe omdat ze constant in beweging waren, maar ondanks dat kwamen er een aantal mooie doelpunten tot stand. De eindstand werd 13-3 in het voordeel van Quintus. De kop-staart wedstrijd van Heren B1, Swift is al kampioen en Quintus staat onderaan, was niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, ook de laatste wedstrijd van Quintus Heren B. De jongens lieten een prachtige wedstrijd zien tegen de Arnhemmers, die de winst niet cadeau kregen. Na de eerste helft, ruststand 7-8, bleef Quintus door goed aanvallen en verdedigen in de buurt van Swift. Pas in de laatste fase van de wedstrijd liep Swift iets uit. Uitslag 12-19.

Heren B spelen goede wedstrijd tegen koploper

De Heren Senioren 2 van Quintus speelden zondag hun laatste thuiswedstrijd tegen Zwolle HS2. Na een spannende eerste helft ging de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust in. Ruststand 9-8. Ook na rust bleef het een spannende en sportieve wedstrijd. Quintus trok uiteindelijk aan het langste eind. Eindstand 16-15. Heren Senioren 1 speelden hun laatste wedstrijd thuis tegen the Flyers HS1 uit Wijchen. Vanaf de start van de wedstrijd zat er behoorlijk de vaart in. Beide teams kwamen tot scoren, maar met wederom winst, 21-19 bleef het Hengelose team thuis ongeslagen. In de competitie hebben zij hun tweede positie behouden. De jongens C1 speelden de laatste thuiswedstrijd dus ze gingen er voor. De jongens hadden er zin en na vijf minuten stonden ze al 3-0 voor. UGHV wist niet wat er gebeurde. Jesse Jaaltink werd een paar keer flink aangepakt maar dat mocht de pret niet drukken. Ruststand 9-9. De tweede helft was niet minder spannend. UGHV was sterk, maar Nick stond goed te keepen. Het spel werd harder en spannender. UHGV zette de eindspurt in maar dat mocht niet baten. 16-13 gewonnen van de nummer drie.
De laatste wedstrijden van het seizoen:
4 april 21:00 uur Swift A DR2 - Quintus DR1: Elderveld, Arnhem
9 april 11:30 uur Loo D1 - Quintus D1: Sportcentrum Triominos Endesprong, Duiven
10 april 13:30 uur Reehorst HS2 - Quintus HS2: de Reehorst, Ede
10 april 13:35 uur HCW HC1 - Quintus HC1: Spoorzone, Winterswijk
29 april 20:00 uur Quintus DR1 - Reflex DR1: de Kamp, Hengelo

Teampresentatie Performance Racing Achterhoek op 13 april

HENGELO - Het in Hengelo Gld. gevestigde Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) zal op woensdagavond 13 april om 20.00 uur 's avonds in café de Tol in Zelhem zijn team voor het komende seizoen voorstellen. Daar worden de rijders, Joey den Besten uit Halle en Jochem v.d. Hoek, die dit seizoen aan de Internationale Road Racing Championship (I.R.R.C.) zullen meedoen, worden voorgesteld aan het publiek.

Naast het wegrace team heeft het P.R.A. ook een MX team waarvoor de uit Halle afkomstige Marco Leerink uitkomt. Zij zullen zich deze avond ook voorstellen. Marcel Beerten gaat rijders en teamleden aan de tand voelen wat betreft de verwachtingen voor dit seizoen. Naast de rijders heeft men in Marcel Ritzer (vorig jaar zelf nog actief met Jurgen Banda in de zijspanklasse) een nieuwe man gevonden voor de technische staf. Het team heeft een regionaal karakter met uitzondering van Jochem v.d. Hoek. Iedereen die geïnteresseerd is in het P.R.A. team is welkom.
De aanwezigen kunnen na afloop van de teampresentatie vragen stellen aan de coureurs en andere teamleden. Mocht men op 13 april niet kunnen dan is er geen man overboord. Op 30 april en 1 mei rijden ze hun tweede wedstrijd van het seizoen op hun thuiscircuit 'Varsselring' in Hengelo Gld. Daar kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen en genieten van de races waaraan Den Besten en v.d. Hoek mee zullen doen. Zij zullen voor niets minder gaan strijden dan het podium. Aankomend weekend zal het team als voorbereiding op het seizoen 2016 hun eerste meters gaan maken op het circuit van Croix en Ternois in Franrijk. Zo weten ze ook waar ze staan ten opzichte van de concurentie. Locatie van de teampresentatie: Café de Tol, Keijenborgseweg 1, 7021 KP, Zelhem.