Leden van de Lionsclub Bronckhorst luisteren naar burgemeester Besselink. Foto: PR
Leden van de Lionsclub Bronckhorst luisteren naar burgemeester Besselink. Foto: PR

"Alleen ga je snel, samen kom je verder"

Burgemeester op bezoek bij Lionsclub Bronckhorst

BRONCKHORST - Op 23 maart was burgemeester Marianne Besselink te gast op de maandelijkse hapavond van Lionsclub Bronckhorst. Terwijl zij gezellig een vorkje mee prikte, liet ze zich uitvoerig informeren over de vele activiteiten die de lionsclub uitvoert. Zoals de jaarlijkse tulpenverkoop in dorpen en kernen van de gemeente Bronckhorst. Een actie die de laatste vijf zaterdagen veel inspanning van de clubleden vergde, en waarvan de opbrengst in de goede doelenpot van de club gaat.

Maar ook de immateriƫle activiteiten en initiatieven, zoals de mogelijke inzet van de lionsclub voor asielzoekers en statushouders in onze gemeente kwam aan bod, waarbij er nauw wordt samengewerkt met onder meer de gemeentelijke overheid en St. Vluchtelingenwerk Oost-Nederland.
Burgemeester Besselink bedankte aan het eind van de maaltijd de lionsclub voor de gastvrijheid en benadrukte in haar toespraak nog eens de noodzaak en wenselijkheid van goede samenwerking tussen gemeentelijke overheid en allerlei (maatschappelijke) organisaties binnen onze gemeente: "Alleen ga je snel, maar samen kom je verder", zo besloot zij treffend deze gezellige en informatieve kennismakingsavond.

De Lionsclub Bronckhorst is een serviceclub en wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. Volgens een jaarlijks activiteitenprogramma worden daartoe (financiƫle) middelen verzameld en diensten aangeboden.