René, Rick, Corien, Henk en Desiree. Foto: PR
René, Rick, Corien, Henk en Desiree. Foto: PR

Nieuwe website Stichting CJV
Zomerkampen Bronckhorst e.o.

Meet en Matchmarkt 2015

DOETINCHEM - Op 28 oktober organiseerde de Doetinchemse Uitdaging, samen met de Vrijwilligerscentrale Doetinchem, de jaarlijkse Meet en Match Markt. Rond half vijf kwamen de eerste mensen binnendruppelen bij de Gruitpoort. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon men kennis maken met de andere deelnemers en enkele kraampjes van maatschappelijke organisaties bewonderen. Om vijf uur opende wethouder Kees Telder de Markt officieel met de bel en het matchen kon beginnen!

Missie van de Doetinchemse Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. In samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

In anderhalf uur tijd werden briefjes met vraag en aanbod uitgewisseld, gesprekken aangeknoopt en partijen met elkaar in contact gebracht. Achteraf bleek dat er zo'n honderd mensen aanwezig waren, waarvan 20% vanuit een bedrijf en 80% vanuit een maatschappelijke organisatie (stichting of vereniging). De bedoeling van de markt was om de vraag van de ene organisatie te matchen met het aanbod van de ander. Uiteindelijk hebben er die middag 19 matches plaatsgevonden met een maatschappelijke waarde van € 8.515,-.

Verder werden er tijdens de meet en matchmarkt ook diensten geveild, waaronder door het bedrijf BW Oost, een website bouwen ter waarde van 1000 euro. Deze is gewonnen door stichting CJV Zomerkampen Bronckhorst e.o. Zij organiseren al bijna vijftig jaar zomerkampen voor kinderen in de leeftijd van zes tot zestien jaar. Hun missie: het zomerkamp is voor iedereen, ook voor kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben. Door verhuur van tenten en een toiletwagen houden zij de kampprijzen laag. Ook zijn er veel vrijwilligers belangeloos inzetbaar en krijgen we goederen gesponsord, denk hierbij bijvoorbeeld aan brood, kaas, pannenkoek meel enzovoort. De stichting was hard aan vervanging van de oude website toe, en deze match kwam dan ook als geroepen.

Twee bestuursleden, Rick Eenink en Desiree van Gorp zijn met eigenaar Henk Knipping en medewerker René Bestebreurtje om tafel gaan zitten om de wensen te bespreken. René heeft de site met behulp van zijn 'jongens' gebouwd, niets was hem te veel. Op dinsdag 29 maart is de officiële website in het kantoor van B.W. Oost aan de Innovatieweg te Doetinchem aan stichting CJV Zomerkampen Bronckhorst e.o. overgedragen. Dus, voor informatie over alle zomerkampen kunnen belangstellenden nu terecht op de nieuwe site: www.cjvzomerkampen.nl

Op dit moment zijn ze alweer druk met alle voorbereidingen van de aanstaande zomerkampen. Wie voor deze zomer sponsor wil worden of goederen wil doneren, graag zien zij een reactie tegemoet. Zij zijn te bereiken via de mail: info@cjvzomerkampen.nl. Informatie over BW Oost staat op betreffende site.


www.bw-oost.nl

www.cjvzomerkampen.nl