Ruim honderd deelnemers halen

herinneringen op bij reünie Roswell

Hummelo - Afgelopen zondag was het opnieuw feest in Hummelo. Ruim 100 deelnemers aan de reis naar Roswell in 1991, waren na 25 jaar aanwezig bij FF naar Steef op de reünie die speciaal is opgezet door een viertal initiatiefnemers.

Het eerste gedeelte van de middag was speciaal voor reünisten. Na het openingswoord van burgemeester Besselink, dankte vervolgens mevrouw Kortenraay als initiatiefneemster van de culturele uitwisseling in 1991, de organisatie met een bos bloemen voor het getoonde initiatief van de reünie.

Marije ten Zijthoff zorgde voor een bijna emotionele stilte toen zij op gitaar en met zang het lied Georgia on my mind ten gehore bracht en iedereen kort meenam naar de Amerikaanse staat waar Roswell ligt. Na de opening kon een ieder een tentoonstelling met unieke foto's, filmbeelden en aandenken bekijken, welke door enthousiaste vrijwilligers waren verzameld uit een keur van fotoboeken en voorhanden zijnde materialen. Het was prachtig om te zien hoe sommige deelnemers elkaar, vaak na jaren, weer tegenkwamen en wat een binding het bezoek aan Amerika destijds heeft geleverd aan de deelnemers en medewerkers uit de voormalige gemeente Hummelo en Keppel.

Ook muziek shows Roswell waren te horen

In het tweede gedeelte van de middag was het tijd voor muziek. De bezoekers mochten in een open-podium-ambiance drie uur lang genieten van vele muzikanten uit de voormalige gemeente Hummelo en Keppel, die zelfs de muzikale inbreng tijdens de shows op de High-Schools in Roswell uit 1991 deze middag herhaalden.

Ook de nieuwe generatie muzikanten en zelfs twee jonge dansgroepen van de lokale turnvereniging leverden spontaan hun inzet en inbreng. Zoals de burgemeester in haar toespraak bij aanvang reeds verwoordde, is het aannemelijk dat verwaterde contacten door deze samenkomst wellicht weer nieuw leven zijn ingeblazen. En wie weet welke nieuwe initiatieven en belevenissen hier weer uit voort komen!

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een unieke middag en spreekt dank uit naar de vele vrijwilligers die vrijblijvend hun medewerkend aan deze succesvolle middag hebben verleend.