De jubilarissen met partners, v.l.n.r.: Ria en Henk Wesselink, Erna en Steven Smit,  Harrie en Yvonne van der Kolk. Foto: PR
De jubilarissen met partners, v.l.n.r.: Ria en Henk Wesselink, Erna en Steven Smit, Harrie en Yvonne van der Kolk. Foto: PR Foto:

Leerlingen Gelderveste op bezoek bij Achterhoek Nieuws bv

De redactie werd overspoeld met vragen

Lichtenvoorde – Op vrijdag 8 april 2016 bracht de voltallige 'redactie' van de vakantiekrant van Gelderveste een bezoek aan de redactie van Achterhoek Nieuws bv aan de Bleekwal in Lichtenvoorde. De groep bestaande uit elf groep 7 en 8 leerlingen van Gelderveste die samen een krant gaan maken, wilden graag meer te weten komen over de krant en redactiewerkzaamheden.

Om 11.00 uur arriveerden de leerlingen bij Achterhoek Nieuws bv voor hun eerste redactiebijeenkomst. En wat is er nu leuker dan bij een echte redactie komen kijken? Bij Achterhoek Nieuws bv maken ze iedere week maar liefst 14 kranten, dus er was genoeg te ontdekken!

'Kijkje nemen op een echte redactieafdeling'

Eerst mochten de (leerling)redactieleden van de Vakantiekrant zelf vertellen wat zij tot nu toe al hadden gedaan wat redactiewerkzaamheden betreft. Daarna vertelde een redactiemedewerker van Achterhoek Nieuws bv het een en ander over de krant en het werk op de redactie. Vervolgens was het tijd om kennis te maken met het krantensysteem waarmee de redactie werkt en om 12.30 uur was het weer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet voordat er nog een groepsfoto werd gemaakt die de leerlingen uitgeprint op een voorpagina als aandenken meekregen naar huis.

De redactie van Achterhoek Nieuws wenst NAMEN LEERLINGEN heel veel succes met het maken van de Vakantiekrant van Gelderveste.

Erespelden jubilarissen Harmonie Prinses Juliana

Zelhem - Een gevulde zaal, mooie muziek en enthousiaste muzikanten: dat waren de ingrediënten van het voorjaarsconcert dat Prinses Juliana hield op zaterdagavond 2 april in de Brink te Zelhem. Zowel het harmonieorkest als de leerlingenorkesten Voorslag en OPmaat namen het publiek mee naar zonnige oorden, middeleeuwse taferelen en spannende kampioenschappen. Een geslaagde avond! Tevens werden deze avond drie jubilarissen gehuldigd. Erna Smit, Yvonne van der Kolk en Henk Wesselink kregen van de KNMO, de overkoepelende organisatie van amateurmuziek, de erespeld uitgereikt vanwege hun lidmaatschap van maar liefst 40 jaar. Alle drie zijn ze door de jaren heen zeer betrokken geweest bij Prinses Juliana. Niet alleen muzikaal, maar ook op bestuurlijk niveau en hebben zich daarnaast actief ingezet bij verscheidene activiteiten binnen de vereniging. Prinses Juliana hoopt dat Erna, Yvonne en Henk nog vele jaren met plezier muziek zullen maken. Tot slot werd een groep jeugdleden in het zonnetje gezet, die onlangs slaagden voor hun examen. Lianne Kreeftenberg, Koen Gesink, Wout Krabbenborg en Roos Weersink slaagden voor A, Geraldine Averesch, Bram Gesink en Robert Ebbers voor B en Lukas Ebbers behaalde zijn D diploma. Allemaal van harte gefeliciteerd!