Bij Harmonie Prinses Juliana is de afgelopen maanden flink geoefend. Foto: PR
Bij Harmonie Prinses Juliana is de afgelopen maanden flink geoefend. Foto: PR Foto:

Harmonie Prinses Juliana oefent voor Voorjaarsconcert

Zelhem - Bij Harmonie Prinses Juliana is de afgelopen maanden hard geoefend als voorbereiding op het naderende voorjaarsconcert. In samenwerking met beginnersorkest Voorslag en opleidingsorkest Opmaat, beiden onderdeel van de vereniging, belooft het een vrolijk concert te worden met frisse muziek, zoals 'Highlights from Pocahontas', 'Frozen' en 'the Soldier and the Princess'.

Daarnaast wordt door de harmonie "Highlights from Chess" uitgevoerd. Een prachtig werk, gearrangeerd door Johan de Meij. Hoewel dit werk binnen het repertoire een op zichzelf staand thema heeft, is er heel bewust voor gekozen dit werk nogmaals ten gehore te brengen.

Het duo Benny Andersson en Björn Ulvaeus (bekend van de legendarische popgroep ABBA) schreven de muziek voor de beroemde musical Chess. Tim Rice, het brein achter deze musical, liet zich inspireren door het bloedstollende wereldkampioenschap schaken in 1972 op IJsland. De wedstrijd betrof een spannend duel tussen de Rus Boris Spasski en de Amerikaan Bobby Fischer, ten tijde van de Koude Oorlog. Gebaseerd op dit schaak-tweekamp, vormt de musical het decor van de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistente van Anatoly's tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan.
De Harmonie en opleidingsorkest OPmaat staan onder leiding van dirigent Sander Waamelink. Beginnersorkest Voorslag staat onder leiding van dirigent Mark Golub. Binnen de vereniging is het concert voor Mark Golub een primeur; hij is sinds januari van dit jaar de vaste saxofoon- en klarinetdocent binnen Prinses Juliana en dirigent van Voorslag. Hij zal nu voor het eerst met "zijn" orkest op het podium staan!

Het concert wordt gehouden op zaterdagavond 2 april en vindt plaats in Cultureel Centrum de Brink te Zelhem. De aanvang is 19:30 uur.

Voor meer informatie en entree, zie de website.


www.prinsesjuliana.nl