Iedereen bekeek uitgebreid de bijzonder ingerichte ruimte. Foto: PR
Iedereen bekeek uitgebreid de bijzonder ingerichte ruimte. Foto: PR Foto:

Leerlingen groep 8 brengen bezoek aan moskee

Zelhem - De leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Zelhem en omgeving brachten aan bezoek aan de moskee in Doetinchem. De ontvangst was hartelijk. De rondleiding gaf een goed beeld van het hele gebouw en er ontstonden leuke gesprekken.

Dinsdag 22 en woensdag 23 maart waren geen gewone schooldagen voor de leerlingen. Met de fiets naar de JF Kennedylaan in Doetinchem om het bijzondere gebouw te bekijken en een verhaal te horen over wat het betekent om moslim te zijn.

De leerlingen werden verwelkomd met een beker drinken en wat lekkers erbij. Door iemand van de moskee werd verteld over de dingen die men moet doen om een goed moslim te kunnen zijn. Het vasten tijdens de Rammadan werd uitgelegd en het daarbij behorende Suikerfeest. Beide zaken zijn voor hun hoogtepunten, hoewel kinderen aan het vasten alleen meedoen als ze dit kunnen en willen. De leerlingen stelden veel vragen en kregen overal een antwoord op. Op de begane grond van het gebouw bevindt zich een gemeenschapsruimte en een kleine supermarkt. In de kelder is een gemeenschapsruimte die bedoeld is voor grote groepen. De moskee bevindt zich op de bovenste etage. Iedereen stond uitgebreid te kijken naar deze bijzonder ingerichte ruimte en de handgemaakte wandversieringen. Ook de koran kreeg uitgebreid de aandacht. Na alles bekeken te hebben vertrok iedereen weer op de fiets naar school.

Open dagen moskee
Voor wie nog eens uitgebreid de moskee wil bekijken worden er eind mei open dagen gehouden. De Turkse gemeenschap organiseert dit voor alle belangstellenden.

Project
Ook dit onderdeel van het project is bedoeld als voorbereiding op het bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork dat op 4 april zal plaatsvinden. Informatie over genoemd project: Jopie Pera, peranot@planet.nl