Spunky is ontstaan op 16 april 1975 en speelde 5 jaar samen. Foto: PR
Spunky is ontstaan op 16 april 1975 en speelde 5 jaar samen. Foto: PR Foto:

Reünie Halse band Spunky

Halle - Na veertig jaar organiseert De Halse band Spunky (1975-1980) een reünie. Zij zullen een muzikale avond verzorgen op 16 april vanaf 21.00 uur (zaal open 20.00 uur) bij Nijhof in Halle.

Spunky is ontstaan op 16 april 1975. Ze hoorden bijna bij de inboedel van Nijhof en De Woage en speelden in het voorprogramma van Normaal en traden op met zangeres zonder naam en de Engelse band Wicked Lady. In 1974 begonnen in de huiskamer met als eerste liedje 'Sjakie van de hoek' en 'Love me tender' van Elvis . De basis werd gelegd en spunky verhuisde naar de garage bij Rosita thuis .Elke zondag werd er trouw geoefend tot de politie op bezoek kwam. De buurt wilde toch wel graag de zondagsrust. Een andere oefenruimte werd gevonden op 'De Deale' bij Wim zijn ouders. Na overleg (lees noodzaak) mocht spunky de varkensschuur verbouwen tot een heuse oefenruimte. Spunky groeide uit naar een heuse band voor bruiloften en partijen. Altijd plezier op de bühne en dat sprak mensen aan.

Vervoersmiddel
Een leuke herinnering was bij een wekelijkse oefenavond. De jongens hadden 'een vervoermiddel 'gekocht. Jawel een heuse bus. Maar Rosita wist daar niets van. Op het brommertje van Varsseveld naar Halle kwam nietsvermoedend de oefenruimte in zicht. Een loeiende sirene met blauw licht zorgde er bijna voor dat ze de sloot in reed. Wat was er in godsnaam aan de hand? Met gierende banden en groen zien van de zenuwen reed ze de oprijlaan op. En pas toen ze de lachende gezichten zag van Wim, Rudy, Bob en Gerian viel het kwartje. Het nieuwe vervoersmiddel bleek een oude ambulance te zijn.

Puntjes op de I
Van Jeans met wit T-shirt en rode zakdoek gingen ze naar passende kleding. Mooie zwarte terlenka broeken en een chic overhemd. Daar kon je mee voor de dag komen. Tenminste dat dachten ze. Tot ze voor een schoenenfabrikant speelden. Puntjes moesten op de I. Ze mochten allemaal een paar nieuwe schoenen uitzoeken. Het mooiste is dat Bob deze schoenen nog steeds heeft. En hij heeft beloofd deze 16 april te dragen.

Spunky speelde ruim 5 jaar lang samen: Rudy (bas), Wim (gitaar en zang), Bob (gitaar en zang), Gerian (drums en zang) en Rosita (toetsen en zang). Wim, Gerian en Bob spelen nog steeds bij hun laatstgenoemde band. Rudy heeft na Spunky de muziek verlaten, maar voor de reünie de draad weer opgepakt. Rosita is 5 jaar geleden gestopt bij de Duitse band Cappuccino.

Afbeelding