Jubilarissen gehuldigd door burgemeester Besselink. Foto: PR
Jubilarissen gehuldigd door burgemeester Besselink. Foto: PR

Koninklijke Onderscheiding en oorkondes voor brandweervrijwilligers

HENGELO - Vrijdag 11 maart vond de jaarlijkse brandweeravond voor de brandweerposten uit de gemeente Bronckhorst plaats. Tijdens deze avond kreeg één van de vrijwilligers een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Marianne Besselink. Ook zijn jubilarissen van de brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem gehuldigd.

Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Bronckhorst. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente. In het openingswoord van Danny Notten, teamleider repressie, kreeg dit dan ook terecht de verdiende aandacht.
Een van de vrijwilligers, Wim Jansen van post Hengelo, ontving uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangt hij vanwege zijn werk bij de vrijwillige brandweer. Wim nam na ruim 26 jaar afscheid als brandweervrijwilliger van post Hengelo.
Acht jubilarissen kregen een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland. Voor hum 12,5-jarig jubileum: Harold Aalderink en Peter Willemsen van post Steenderen, Eric Besselink van post Vorden en Gert-Jan Peppelman van post Zelhem. Het 25-jarig jubileum werd gevierd door Martin van Dijk van post Steenderen, Bennie Hekkelman van post Vorden en René Jolink en Henk Kleve van post Zelhem.