Een mooi schot van Quintus speelster in de wedstrijd tegen Swift Arnhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus E1 speelt goede wedstrijd

HENGELO - Zondag 13 maart speelden de teams van Handbalvereniging SV Quintus hun uit en thuiswedstrijden. Wederom een mooie, winstgevende wedstrijd voor de Heren B1 en ook de Dames en Heren Senioren 1 en Heren Senioren 2 behaalden punten.

De Quintus Heren B1 speelden een uitwedstrijd tegen ASC'91 HB1 in Sporthal Nieuwland in Amersfoort. De heren uit Hengelo kwamen al snel op ruime voorsprong te staan, wat zij volhielden tot rust 5-13. De tweede helft kwam het thuisteam ook tot scoren, maar door goede verdediging en strakke aanvallen bleef Quintus op voorsprong. Uitslag 7-24.

Quintus Dames 1 begon de wedstrijd tegen Groesbeeks Glorie DS4 in Sporthal Heuvelland zeer goed. Er werd goed verdedigd en in de aanval werd vanaf verschillende posities gescoord. Dit leverde een mooie voorsprong op, met een ruststand van 2-11. De tweede helft ging het aanvallend wat minder, maar door goed balbezit te houden wisten de dames de voorsprong vast te houden. Eindstand 8-15 in het voordeel van SV Quintus.

De meiden van de E1 ontvingen de AAC/Swift A. E1 in Sporthal de Kamp. De eerste helft ging helemaal naar de bezoekers, doordat ze zeer overdonderend speelden, 2-11 ruststand. In de tweede helft waren de meiden zeer fel op de bal, verdedigden als leeuwen. Jammer genoeg konden ze niet scoren, maar door de goede verdediging waren er minder tegen doelpunten. Eindstand 2-15
De aanstaande kampioen kwam op bezoek in Hengelo bij Quintus D1, namelijk Reehorst D1 uit Ede. Deze meiden en jongens waren fysiek sterker en een kop groter. Dat was te merken aan het ontzag voor deze ploeg. De tweede helft speelde Quintus beter. Helaas konden ze het goede spel niet vasthouden, zoals vorige week. Verloren dus, van de terechte kampioen, met 6-17.

Vandaag speelden de C1 meiden een thuiswedstrijd tegen de nummer twee in de poule: Artemis '15/WPG de Gazellen. Tijdens de eerste helft ging het nog aardig, maar na de rust had Quintus het steeds moeilijker met de tegenstander. Zowel aanvallend en verdedigend was Artemis '15/WPG de Gazellen te sterk voor ze. De ruststand was 2-5, eindstand 5-13.

In Sporthal de Kamp speelde Quintus Heren Senioren 1 tegen Udi '96 HS2. Het thuisteam, dat op de tweede plaats in hun poule staat, was een veel te sterke tegenstander voor het team uit Arnhem, uitslag 33-17. Quintus HS2 speelde zondag thuis tegen Udi '96 HS3. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Ruststand 12-10. Ook na rust bleven de marges klein. Na een spannende slotfase wisten de heren van Quintus aan het langste einde te trekken. Eindstand 22-21.

Programma:
17 maart: 18:30 uur Quintus HC1 - Borhave HC1: de Kamp, Hengelo.

18 maart: 20:00 uur Quintus DR1 - Huissen HV DR2: de Kamp, Hengelo.

20 maart:
09:15 uur Grol H.V. D1 - Quintus D1: Den Elshof, Groenlo; 10:40 uur Duiven DC2 - Quintus DC1: Sportcentrum Triominos Endesprong, Duiven; 10:55 uur Brummen E1 - Quintus E1: de Bhoele, Eerbeek; 12:00 uur Reflex HB1 - Quintus HB1: Van Pallandthal, Varsseveld; 12:00 uur Udi '96 HC2 - Quintus HC1: Kermisland, Arnhem; 16:25 uur OBW HS1 - Quintus HS1: Lentemorgen, Zevenaar.

13:00 uur Quintus DS1 - Brummen DS1, de Kamp, Hengelo.

Medler Lente Fair Palmzondag

MEDLER - In de buurtschap Medler, gelegen tussen Vorden en Ruurlo, organiseert de plaatselijke Oranjecommissie op zondag 20 maart de vijfde editie van de Medler Lente Fair. Ook dit jaar heeft Elweco-Medo haar terrein en gebouwen aan de Onsteinseweg 2 in Vorden weer beschikbaar gesteld voor deze activiteit.

Tal van ondernemers, verenigingen en hobbyisten zullen op deze dag hun producten tonen en verkopen. Daarnaast is er een grote sortering zeer mooie tweedehands kleding voor kinderen en volwassenen, speelgoed, boeken en klein antiek.

De rommelmarkt is in het beheer van de Oranjecommissie, daarnaast zullen nog zo'n vijftig standhouders aanwezig zijn. Er is een grote variatie onder de standhouders. Zo zijn er verschillende verenigingen en goede doelen, verschillende stands in groenvoorziening en bloemsierkunst, stands voor het onderhoud en inrichting van gebouwen, smidswerk, loonwerk, oude tractoren, kortom te veel om op te noemen.

Ook voor de kinderen heeft de Oranjecommissie weer speciale activiteiten georganiseerd, zoals een mini-kraan, een knutselhoek en een springkussen. En op een lentefair horen natuurlijk ook dieren! Naast de schapen en lammeren, zal ook de PKV weer aanwezig zijn met vele kippen, konijnen, en de marmotten-baan.

Na drie edities van prachtig mooi lenteweer, waren de weergoden de organisatie vorig jaar minder goed gezind. En hoewel de weersvooruitzichten momenteel goed zijn, kan de organisatie bij mindere weersomstandigheden ook dit jaar weer nagenoeg alle standhouders een plaats bieden onder dak.

De fair is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang en parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op de website.