Voor de selectie kwam Dafne Teunissen op hoogste schavot van het podium, Ires Polman werd tweede en Merle de Vries derde. Foto: PR
Voor de selectie kwam Dafne Teunissen op hoogste schavot van het podium, Ires Polman werd tweede en Merle de Vries derde. Foto: PR Foto:

Dafne Teunissen is de nieuwe
clubkampioen van de Sperwer 2016

Hoog Keppel - Op woensdag 9 maart was er weer de nodige gezonde spanning bij gymnastiekvereniging de Sperwer. Op deze middag werd het jaarlijkse clubkampioenschap gehouden in Hoog-Keppel in de Hessenhal.

Op enkele afmeldingen na waren alle turnleden aanwezig om mee te strijden om de wisselbeker. Afgelopen jaar nam Gijs Faassen de beker mee naar huis en mocht daarom ook nu de vlag dragen bij de opmars. Vier juryleden waren aanwezig om de turners en turnsters te beoordelen naar hun kunnen, ieder op zijn of haar eigen niveau. De deelnemers waren gespannen, maar hadden ook veel plezier samen met hun leidsters. Het publiek kon genieten van mooie turnoefeningen.

Bij de recreanten was de uitslag een mooie opsteker voor het jongensturnen. Teun van Beek werd eerste, Alex Schaars tweede en Marle Wisseborn derde. Voor de selectie kwam Dafne Teunissen op hoogste schavot van het podium, Ires Polman werd tweede en Merle de Vries derde.

Voor de wisselbeker moesten Teun en Dafne nog kampen met een oefening op de vloer. De beide winnaars waren bijzonder nerveus en de spanning in de zaal was ook om te snijden, maar ze lieten beiden een mooie oefening zien. De jury gaf tenslotte het verlossende antwoord. De nieuwe clubkampioen van de Sperwer 2016 is Dafne Teunissen geworden.

Allemaal van harte proficiat!


Dance Demo DOG Baak

REGIO - Zondag 20 maart organiseert D.O.G. Baak weer haar jaarlijkse Dance Demo. Tijdens deze middag zullen er ruim dertig dansen getoond worden in verschillende dansstijlen, zoals Jazzdance, Streetdance en Hiphop.

De dansen worden uitgevoerd door dansgroepen uit de hele regio, onder andere uit Zelhem, Halle, Eerbeek, Keijenborg, Hummelo, Lochem en Eefde. Natuurlijk zullen de verschillende dansgroepen van D.O.G. Baak hierbij niet ontbreken.

Het programma begint om 13.00 uur, waarbij de jongste groepen (met kinderen vanaf vier jaar) voor de pauze zullen optreden. Na de pauze zullen vooral de oudere groepen (met kinderen vanaf acht jaar) hun danskunsten vertonen aan het publiek. Het belooft een prachtig dansfestijn te worden.
De Dance Demo vindt plaats in Sporthal De Lankhorst in Wichmond, Lankhorsterstraat 3. Er wordt entree gevraagd voor bezoekers vanaf zes jaar.

De zaal is open om 12.30 uur en het programma eindigt ongeveer om 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom!


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag van donderdag 10 maart, de vierde avond van de vijfde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

In de A lijn elf paren (met een stilzit), in de B lijn en C lijn twaalf paren. In de D lijn weer zes paren, door het meespelen van Han van Oosterbos, Bert Deunk en Miguel Mendes de Leon. Dit keer in lijn D een heel torenhoge score en ook de eerste plaatsen lijn B en lijn C hebben een mooie hoge score.
Lijn A: 1. An Wortel & Paul Niks 60,50%, 2. Marijke Hilderink & Erica Schut 58,55%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 56,41%, Lijn B: 1. Fien en Henk Biezeman 67,92%, 2. Truus & Cees Mortier 62,50%, 3. Will Snelder & Bert Botschuyver 59,17%. Lijn C: 1.Jirka & Svatja de Wolf 64,17%, 2. Ria Jansen & Rikie Scheers 61,67%, 3. Wil ten Holder & Leni Lamers 60,42%. Lijn D: 1. Jeen Jeninga & Han Oosterbos 75,00%, 2. Ab Boers & Henk Boers 58,33%.

Volgende week bridgen op donderdag 17 maart, de vijfde avond en laatste avond van de vijfde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.


Lezing Groei & Bloei Doetinchem e.o.

Doetinchem - Op maandag 21 maart komt Ton Hannink bij Groei & Bloei Doetinchem een lezing geven over Clematissen bij Zalencentrum de Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem.

In deze lezing komen alle facetten van het houden van deze mooie bloeiende plant aan bod. Clematissen zijn planten die op vele plaatsen in de tuin toepasbaar zijn en zelfs als kuipplant kunnen dienen. Tijdens de lezing kunnen vragen gesteld worden en er kan ook materiaal mee worden gebracht waar problemen mee zijn. Aanvang: 20.00 uur. Toegang leden gratis en niet leden € 2,50.