In Hoog-Keppel steekt wethouder Spekschoor zijn handen uit de mouwen om de sporthal op te knappen. Foto: Ceciel Bremer
In Hoog-Keppel steekt wethouder Spekschoor zijn handen uit de mouwen om de sporthal op te knappen. Foto: Ceciel Bremer Foto:

Wethouder Spekschoor: "Ik krijg hier heel veel energie van"

Vervolg van voorpagina

Zelhem - Bij voetbalvereniging Zelhem hebben vrijwilligers in de afgelopen twee jaar al gezorgd voor het opknappen van de kantine, kleedkamers, toiletten, bestuurskamer en het secretariaat. In en om het sportcomplex is er al veel werk verzet en de herinrichting is bijna compleet.

Door Ceciel Bremer

"Alleen onze fietsenstalling bij de entree moest nog aangepakt worden. De stenen lagen schots en scheef door de wortels van de bomen. We halen ze er nu uit, egaliseren alles en leggen de stenen er dan opnieuw in", vertelt voorzitter Hanny Vrieze. Walter Dimmedal is een van de mannen die grotendeels op de knieën het werk verzetten. "Die fietsenstalling was een grote ergernis, daar moest wat aan gebeuren. Zo met een paar man aan het werk, een muziekje erbij, dat is toch gezellig."

Ook wethouder Engels is deze ochtend op het sportpark aanwezig. "Dit is natuurlijk heel ander werk dan wat ik gewend ben maar het is fijn om wat te kunnen doen en heerlijk om buiten te zijn. Het is mooi dat het Oranje Fonds met NLdoet het vrijwilligerswerk één keer per jaar onder de aandacht brengt maar door het jaar heen gebeurt er natuurlijk ook heel erg veel. We snappen met z'n allen donders goed dat we het samen moeten doen, anders krijg je het niet voor elkaar", legt de wethouder uit.

Grote betrokkenheid
Stichting Hessenhal nam op 1 januari 2016 het beheer van de sporthal in Hoog-Keppel over en greep NLdoet aan om het complex van binnen en buiten flink op te knappen. Maar liefst vijftig vrijwilligers waren van 09.00 tot 17.00 uur in de weer met snoeien, schoonmaken, schuren, schilderen en het vervangen van het sanitair.

Mooie manier met mensen in contact te komen

De sporthal heeft een maatschappelijke functie voor de omliggende dorpen en is bepalend voor de leefbaarheid in Hoog-Keppel. "Anders worden we een golfresort", vertelt een van de vrijwilligers. Het bestuur van Stichting Hessenhal heeft via Facebook, e-mail en de website een oproep gedaan voor vrijwilligers. En met groot succes. Onder hen Henk Garretsen uit Hummelo. "Ik heb eigenlijk helemaal geen binding meer met de sporthal maar ik hoorde over dit initiatief. Ik wil graag onder de mensen zijn en dan is dit een mooie manier om met mensen in contact te komen en tegelijkertijd wat werk te verzetten."

Wethouder Spekschoor is in de centrale hal met verf en roller in de weer. 'Ik heb bewust voor deze klus gekozen omdat ik daarmee de doorstart van de sporthal wil stimuleren. De betrokkenheid hier is groot en ik toon mijn betrokkenheid door hieraan mee te doen. Ik krijg hier heel veel energie van', vertelt hij met een glimlach.