Team De Brouwerij  I (l) en Team De Zuylenkamp III (r). Foto: PR
Team De Brouwerij  I (l) en Team De Zuylenkamp III (r). Foto: PR Foto:

Team 'De Zuylenkamp 3' winnaar vijfde Straten Quiz in Hummelo

Hummelo - De vier leden van het Team 'De Zuylenkamp 3' bleken de sterkste in de vijfde Straten Quiz organiseert door Oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Zaterdag 12 maart opende quizmaster Leo Meijer in een bomvolle zaal bij 'FF naar Steef' de avond met de mededeling dat maar liefst negentien teams zich hadden opgegeven en dat er dus nog een plekje vrij was voor één team. Ter plekke werd er een team geformeerd, waardoor de wedstrijd met twintig teams kon beginnen.

Na de 5 ronden, waarin de categorieën Algemeen, Geografie, Nederland, Geschiedenis, Muziek en Sport aan de orde kwamen en het hilarische pauzespel 'Rommelkont', werd duidelijk welke teams in aanmerking kwamen voor de finale.

Extra ronde
De teams Korte Broekstraat, De Brouwerij I en De Zuylenkamp III hadden allemaal dezelfde score behaald en moesten daarom onderling een extra ronde spelen om zich een plek te kunnen bemachtigen voor in de finale. Uiteindelijk viel het team Korte Broekstraat af; zodat de finale gespeeld werd door de teams De Brouwerij I, De Zuylenkamp I, De Zuylenkamp III en Torenallee I.

Tijdens de spannende finale behaalden de teams De Brouwerij I en De Zuylenkamp III de meeste én een gelijk aantal punten. Zij moesten nog een extra ronde spelen van 5 vragen. Na deze zenuwslopende ronde wist het team van De Zuylenkamp III de meeste vragen goed te beantwoorden.

Het team van captain Frans Nienhuis met de leden Desiree Kootkar, Maarten de Laak en Sophie Meijer, mocht de enveloppe met daarin de eerste prijs in ontvangst nemen. Tweede werd De Brouwerij I, derde De Zuylenkamp I en vierde Torenallee 1.

Het was een mooie avond met vertier, spanning en gezelligheid, die zeer goed bezocht werd door zowel jong als ouder publiek. Al met al een mooie start van het seizoen 2016 voor Oranjevereniging Hummelo en Oranje.