Wethouder Engels (l) helpt bij voetbalvereniging Zelhem mee om de fietsenstalling opnieuw in te richten. Foto: Ceciel Bremer
Wethouder Engels (l) helpt bij voetbalvereniging Zelhem mee om de fietsenstalling opnieuw in te richten. Foto: Ceciel Bremer Foto:

Vrijwilligers in Bronckhorst actief tijdens NLdoet

Handen uit de mouwen steken

Bronckhorst – Afgelopen zaterdag 12 maart staken tientallen vrijwilligers in onze gemeente de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.2016, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Halle werd geklust aan het dorpshuis, bij voetbalvereniging Zelhem werd de fietsenstalling opgeknapt en in Hoog-Keppel werd de sporthal volledig gerenoveerd. Ook wethouder Engels en wethouder Spekschoor droegen vrijwillig hun steentje bij.

Door Ceciel Bremer

NLdoet is een jaarlijks initiatief van het Oranje Fonds dat hiermee vrijwilligerswerk wil stimuleren. Afgelopen weekend klaarden 300.000 vrijwilligers in heel Nederland samen ruim 9.000 klussen. Ook in onze gemeente waren veel vrijwilligers actief. In Halle was dorpshuis De Korenaar de plek waar zaterdagmorgen vanaf 9.00 uur zo'n vijftien vrijwilligers paraat stonden. Het dorpshuis werd ruim drie jaar geleden geopend en is inmiddels niet meer weg te denken uit Halle.

"Wekelijks wordt het dorpshuis wel schoongemaakt maar we komen niet toe aan de grotere klussen zoals het onderhoud van de parkeerplaats en het lappen van alle ramen. Die klussen pakken we vandaag op", licht beheerder Hennie Roenhorst toe. De zesenzeventigjarige Riek Menkhorst is een van die vrijwilligers: "Als je het lichamelijk nog kunt, waarom zou je dan niet meehelpen. Ik ben graag onder de mensen en dan is dit een mooi moment daarvoor."


Lees verder op pagina 3