Erik Droogh en Jan Engels planten een rode beuk. Foto: PR
Erik Droogh en Jan Engels planten een rode beuk. Foto: PR

Leisurelands schenkt rode beuk aan gemeente Bronckhorst

BRONCKHORST - In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands in maart 2015 heeft Leisurelands de gemeente Bronckhorst een rode beuk cadeau gedaan. De beste periode om de beuk te planten is het najaar of de winter waardoor deze op 9 maart is geplant door wethouder Jan Engels en Erik Droogh, directeur Leisurelands. De gemeente Bronckhorst is aandeelhouder van Leisurelands. De boom is een mooie drager voor het landschap en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de wens uitgesproken samen met de gemeente Bronckhorst dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom. De boom is geplant in de wijk 't Soerlant in Zelhem.

Wethouder Jan Engels: "Bomen geven kleur en karakter aan een wijk. Deze rode beuk wordt straks een prachtige blikvanger in 't Soerlant. Wie weet wordt de boom zelfs een ontmoetingsplek voor de inwoners van de wijk. Zoals in vroegere tijden waar een boom vaak een vast herkenningspunt was." De gemeente Bronckhorst is via de Gemeenschappelijke Regeling van het RAL één van de 36 aandeelhouders.

Duurzaam recreëren
Het cadeau doen van een rode beuk aan de gemeente Bronckhorst sluit uit aan bij het thema 'duurzaam recreëren' dat bij Leisurelands hoog in het vaandel staat. Voor haar recreatiegebieden (in totaal twintig) vindt Leisurelands het belangrijk dat een groen decor samen met strand, ligweiden en water een mooie mix vormt voor een natuurlijke omgeving waarin men kan recreëren. Stroombroek is één van die recreatiegebieden waarvan Leisurelands eigenaar is.

Op andere vlakken is Leisurelands eveneens duurzaam bezig, bijvoorbeeld door het opwekken van warmte en elektriciteit door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken. Voor onderhoudswerkzaamheden is de solarcar een goed alternatief voor de terreinwagen. Deze milieuvriendelijke wagentjes worden aangedreven door zonne-energie en rijden ongeveer twintig kilometer per uur.

Duurzame relaties
Bij Leisurelands draait duurzaamheid ook om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de drie P's: 'People' (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), 'Planet' (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en 'Profit' (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).


www.leisurelands.nl/duurzaam-recreëren