Foto: PR Obelink
Foto: PR Obelink Foto: PR Obelink

Wandel- en fietsweekend bij Obelink

WINTERSWIJK - Bij Obelink Vrijetijdsmarkt staat het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 maart in het teken van wandelen en fietsen.

Er is dan zowel informatie verkrijgbaar als een ruim assortiment aan artikelen voor de wandelaar of fietser. Op de sportafdeling krijgt men informatie over wandelschoenen. Men kan de voeten gratis laten analyseren via de footscan door de specialisten bij Obelink.

Er komen diverse kraampjes te staan, met onder andere toeristische informatie van bijvoorbeeld VVV's en de stichting WF Evenementen. Natuurlijk zijn er acties waarbij onder andere diverse paren schoenen (Grisport), enkele rugzakken (Deuter, Vaudé), een pack-up bottle, een waterdichte trolly/rugzak (van Gabbag), fleecevesten (Life Line) zijn te winnen, en er wordt 10% korting gegeven op Merrell schoenen. Ook de fietsenafdeling doet mee met diverse acties rond bijvoorbeeld de Schwalbe Marathon Plus anti lek band, inclusief binnenband en een actie met de Sensa Super Lite Alivio Licht gewicht fiets (14,4 kg).

Net als op alle andere open zondagen bij Obelink zijn alle andere afdelingen geopend en zijn er medewerkers aanwezig om u van de nodige informatie te voorzien. De tenten staan weer allemaal opgesteld, het assortiment kampeer-accessoires en campingartikelen is weer flink uitgebreid en volgepakt. Naast de Obelink-medewerkers is er bij de voortenten ook van Isabella een medewerker aanwezig om informatie over Isabella voortenten te geven.

Voor diegenen die zich al weer verheugen op een zonnige zomer staan de tuinmeubelen er weer prima bij en ook het assortiment barbecues is uitgebreid. Op deze zondag is Campingaz aanwezig om een demonstratie op een buitenkeuken te geven. Voor een hapje en/of drankje tussendoor is uiteraard ook het restaurant weer open en is er een ballonnenclown aanwezig voor de kinderen.


Themamiddag Alzheimer

Hengelo - KBO Hengelo organiseert op woensdagmiddag 16 maart om 14.00 uur een informatie middag over de ziekte Alzheimer in Hotel Leemreis. Deze informatiemiddag wordt verzorgd door deskundigen van het Slingeland Ziekenhuis en is bestemd voor alle leden van het KBO-cluster in de gemeente Bronckhorst. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

De ziekte van Alzheimer is met 70% de meest voorkomende vorm van dementie. Het begint vaak sluipend met stoornissen in het geheugen. Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand steeds meer vaardigheden en raakt uiteindelijk volledig afhankelijk van anderen.

Symptomen: In het algemeen kost alles waar je het hoofd bij moet houden meer inspanning, een gesprek volgen, plannen maken, dingen op een rijtje zetten, problemen oplossen en beslissingen nemen. Daarnaast is er vaak moeite met: het leren van nieuwe informatie, het onthouden van wat er net gezien of gehoord is. Uiteindelijk verdwijnt ook de kennis die al langere tijd in het geheugen zat.

Eén op de vier ouderen krijgt hiermee te maken. Daarom is het - ook voor de omgeving - uiterst belangrijker in een vroeg stadium te weten hoe hiermee om te gaan. U bent van harte welkom op onze themamiddag.


Vervolg bijeenkomst Oogvereniging

DOETINCHEM - Op zaterdag 27 februari werd de eerste bijeenkomst van de Oogvereniging gehouden in het Brewinc in Doetinchem. Dankzij de aandacht van de media werd de middag druk bezocht. Ruim vijftig mensen zijn er op af gekomen. Iedereen vond het fijn dat er nu eens iets dicht bij huis werd georganiseerd. En dat was nu juist de opzet van deze middag.

Na een welkomstwoord van voorzitter Ronald Willering, nam Saskia Tieben het woord om uitleg te geven over de wmo en de sociale raad van Doetinchem. Meteen werd al duidelijk dat er een vervolgbijeenkomst gaat plaatsvinden over de wmo, want hier waren veel vragen over. Jeroen van Dijk vertelde over mogelijke bijeenkomsten over telefoon, computer en tablet. Ook hier was veel belangstelling voor.

Na een korte pauze, vertelde Joke van Rooden over de mogelijkheden van creatieve workshops en themabijeenkomsten. Ook hier kwamen een aantal suggesties naar voren. Een themabijeenkomst over hulpmiddelen en sporten met een visuele beperking had veel belangstelling. Ook wandelen en tandemfietsen behoren tot de mogelijkheden. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst die zeker een vervolg zal krijgen.
De eerstvolgende bijeenkomst in Doetinchem is op 19 maart. Dan is er een ledenvergadering en na de middag is er een gezellig samenzijn met een leuke spelactiviteit. Op 16 april zal de eerste tct bijeenkomst plaatsvinden die voor een deel zal gaan over screenreaders. De kosten voor deze middagen zijn vijf euro.
Mocht u belangstelling hebben voor een van deze bijeenkomsten of meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met Joke van Rooden via jvanrooden@kpnmail.nl of (06) 57 60 50 40. Deze bijeenkomsten kan men niet organiseren zonder de hulp van ziende vrijwilligers. Interesse? Neem contact op.

Foto: PR Obelink