Arjan de Brouwer, het diamanten bruidspaar Trui en Bertus Klein Bleumink en Marti Hebbink. Foto: Liesbeth Spaansen
Arjan de Brouwer, het diamanten bruidspaar Trui en Bertus Klein Bleumink en Marti Hebbink. Foto: Liesbeth Spaansen

Trui en Bertus Klein Bleumink diamanten paar

ZELHEM – Op 1 maart vierden Trui en Bertus Klein Bleumink dat zij zestig jaar geleden elkaar het jawoord gaven. Het diamanten bruidspaar kreeg die dag veel bezoek vanwege hun huwelijksdag. Al vroeg in de ochtend hingen de klein- en achterkleinkinderen voor oma/omi en opa/opi een prachtige slinger door de kamer met hieraan allemaal grote harten met hartenwensen. Er was koffie en thee met heerlijke taart en een borreltje.

Door Liesbeth Spaansen

De familie Klein Bleumink kreeg namens de gemeente Bronckhorst een prachtige orchidee aangeboden en de raadsleden Arjan de Brouwer en Marti Hebbink brachten hen een bezoekje. De post bracht kaarten en de felicitaties van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Trui (87) en Bertus (83) Klein Bleumink zitten gezellig samen op de bank in hun knusse huiskamer in Zelhem, waar zij sinds hun trouwdag 1 maart 1956 wonen. Zij kregen drie kinderen, vijf kleinkinderen en hebben inmiddels dertien achterkleinkinderen. "Ze wonen in de buurt: Hengelo, Keijenborg, Halle en de verste in Steenderen. We zitten hier niet verlegen", lachen zij. "Hartstikke leuk, we kunnen er echt van genieten!"


Lees verder op pagina 7