Het team van de ClédingkanTine. Foto: PR
Het team van de ClédingkanTine. Foto: PR

Elfde nummerverkoop ClédingkanTine

HENGELO - Donderdag 17 maart is het weer zover, dan is de nummerverkoop van de ClédingkanTine.

De oprichters van de ClédingkanTine zijn Clementine en Tine, naamgevers van deze beurs. De ClédingkanTine is een beurs voor Meisjes/Dameskleding, waarvoor gedragen kleding kan worden ingebracht, ook schoenen en tassen zijn van harte welkom. "Voordat u de kleding komt inbrengen, haalt u eerst voor 1,50 euro 24 prijsstickers, te gebruiken om zelf uw kleding te prijzen. 70% procent van de opbrengst is voor u. U bepaald dus zelf de prijzen", vertelt Clementine.

"Op de dag van de beurs 31 maart komt u het 's morgens inleveren en op vrijdag 1 april haalt u het restant en uw envelop met de verdienste op. Zelf hoeft u de kleding dus niet te verkopen." De kleding die niet meer terug hoeft, wordt geschonken aan een goed doel, dat kunnen deelnemers zelf aangeven op de prijsstickers. De nummer/prijsstickerverkoop is op 17 maart van 09.00 tot 10.00 en van 18.00 tot 19.00 uur in Partycentrum Langeler aan de Spalstaat 5 in Hengelo. Het aantal nummers is beperkt en op is ook écht op. De Tiener/Damesbeurs is op 31 maart van 18.00 tot 20.30 uur, eveneens in Partycentrum Langeler.


www.cledingkantine.nl


Violenverkoop De Klimtoren Drempt

DREMPT - Elk jaar gaan leerkrachten, leerlingen en ouders van de OBS De Klimtoren in Drempt op stap om huis aan huis violen te verkopen. Zij doen dit bij het begin van de lente in delen van de voormalige gemeente Drempt, Hummelo & Keppel en het buitengebied van Toldijk. Dit jaar kunt u hen op vrijdagavond 11 maart vanaf 17.00 tot 20.00 uur aan de deur verwachten. De opbrengst van de violenactie wordt dit jaar gebruikt voor het organiseren van een culturele activiteit voor de kinderen op school. Namens de leerlingen van OBS De Klimtoren, alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag van donderdag 3 maart, de derde avond van de vijfde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

Een volle zaal: in de A lijn veertien paren, B lijn veertien en de C lijn elf paren met een stilzit dus. In de D lijn weer zes paren, door het meespelen van Agnes Pietersen en Han van Oosterbos.

Lijn A: 1. Joke Damveld & Hans Oldhoven 64,93%, 2. An Wortel & Paul Niks 57,53%, 3. Dinie Hartelman & Ruud Bijloo 54,62%. Lijn B: 1. Miquel Mendes de Leon & Herman Stapelbroek 71,53%, 2. Theo Damen & Theo Schut 61,11%, 3. Irene Lichtenberg & Theo Schoenaker 56,94%. Lijn C: 1. Jan Veenhuis & Joop Rutten 64,38%, 2. Ria Jansen & Rikie Scheers 62,50 %, 3. Jirka & Svatja de Wolf 54,69%. Lijn D: 1. Alma Jansen & Agnes Pietersen 61,67%, 2. Han van Oosterbos & Henk Boers 58,33%.

Volgende week bridgen op donderdag 10 maart, de vierde avond van de vijfde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.


Boekenweek 2016

REGIO - De Boekenweek 2016 richt zich op ons buurland Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. In het kader van de Boekenweek ontvangt Bibliotheek Doetinchem op maandag 14 maart auteur Nico Keuning, die vanaf 19.30 uur komt vertellen over zijn boek Boternacht in 't Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem. Reserveren via www.bibliotheekwestachterhoek.nl of (0314) 333445. Tijdens deze lezing zal er door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers ook beeldmateriaal over deze periode getoond worden.

Met twee Gouden Strop-nominaties, twee Crimezone Awards en meerdere vier-sterrenrecensies in VN's kritische Detective & Thrillergids in haar bezit, geldt Corine Hartman als een van de meest gewaardeerde thrillerschrijfsters van ons land. De lezing start om 20.00 uur en de avond is gratis is voor Vrienden van de bibliotheek. Andere belangstellenden betalen een kleine bijdrage.

In de boekwinkel krijg je tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van een bedrag van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Op zondag 20 maart 2016 biedt hoofdsponsor NS, op vertoon van het Boekenweekgeschenk, weer gratis reizen met de trein aan. De voorwaarden staan op nstijdvoorlezen.nl. Bij de bibliotheek is tijdens de Boekenweek het gratis Boekenweekmagazine verkrijgbaar, met Esther Gerritsen, auteur van het Boekenweekgeschenk Broer als gasthoofdredacteur. In het magazine staan heel veel boekentips bij het Boekenweekthema Duitsland. De voorraad is beperkt.


Oost-Gelders Streektaaldictee

HUMMELO - Op donderdag 17 maart 2016 vindt voor de negende maal het Oost-Gelders streektaaldictee plaats.

Het programma van dit jaar biedt naast het dictee Esther Kämink, die verhalen en gedichten in 't Aaltens dialect voordraagt, en optredens van het splinternieuwe muzikale duo Dianne Marsman en Martin Essink. Het Achterhoekse gedeelte voorgelezen door Dianne Marsman uit Borculo en het Liemerse gedeelte door Henk van Aalten uit Tolkamer. Iedereen is van harte welkom mee te doen. Kijk op www.streektaaldictee.nl. voor meer informatie en een uitleg over de WALD-spelling aan de hand waarvan het dictee wordt gecorrigeerd. Donderdag 17 maart, inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.45 uur in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 te Hummelo. Deelname vijf euro, incl. koffie/thee.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 12 maart via : info@ecal.nu of (0314) 787078.