De kinderen waren allemaal erg fanatiek. Foto: PR
De kinderen waren allemaal erg fanatiek. Foto: PR Foto:

Jeugdclinic volleybalvereniging Focus

Hoog Keppel - Vorige week maandagavond van 18.00 tot 19.15 verzorgden George Martens (trainer dames 1), Corine Huisintveld-Lucassen (spelverdeler D1), Imre Nickmann (libero D1), Joyce Wentink (buiten- en diagonaal D1), Nefèr Koenders (midspeler D1), Sacha Teunissen (buitenaanvalster D1) en Corinne Janssen (spelverdeler D2) een clinic voor de jeugd in de Hessenhal in Hoog-Keppel.

Bij elk onderdeel stond iemand van Dames 1 of 2, denk hierbij aan: verdedigingstechnieken (bijvoorbeeld de pancake en de zijwaartse rol), balbaanherkenning en verplaatsing, de netverdediging, de aanval en de bovenhandse techniek. Bij de aanval legden hoofdtrainer George en de beste aanvalster van de vereniging Sacha de techniek van de armslag uit en liet Sacha zien hoe hard ze kan slaan. Elk onderdeel duurde ongeveer 20 minuten, daarna ging je met je team naar het volgende onderdeel. De kinderen waren fanatiek en vonden het allemaal erg leuk zo te zien. Na afloop ontving iedereen een certificaat. Voor herhaling vatbaar.


Leuke activiteiten basisschoolkinderen

Zelhem- Vorig jaar organiseerden Beweeg Wijs, Basisschool 't Loo en Kinderopvang Avonturijn, in samenwerking met diverse organisaties, een wijkdag op het schoolplein van 't Loo. Bewoners uit de wijk rondom de school konden deze dag aangeven welke sportieve, creatieve en culturele activiteiten ze graag terug zouden willen zien als we met de inzet van combinatiefunctionarissen een speciaal wijkprogramma gaan opstellen. Na succesvolle activiteiten eerder dit schooljaar kunnen kinderen in maart en april ook weer iedere woensdagmiddag van 14:15 t/m 15:30 meedoen aan sportieve, gezellige en creatieve activiteiten op het schoolplein van Basisschool 't Loo. Volg het Twitteraccount @BW_Zelhem voor het programma en alle up to date informatie.

Er is voor ieder wat wils. Zo kunnen kinderen o.a. op 16 maart meedoen met Levend Ganzenbord op het schoolplein. Op 20 april organiseren we de Koninklijke Spelen. Wil je het hele programma per mail ontvangen of uw kind aanmelden voor een activiteit? Stuur dan een mail naar de combinatiefunctionaris in Zelhem: Rieke Tibben: rieke@beweegwijs.nl

Op basisschool 't Loo vindt sinds enkele jaren een succesvolle samenwerking plaats met Beweeg Wijs, 't Loo en Avonturijn waarbij gewerkt wordt aan een rijke en gezonde schoolomgeving. Daarbij zijn de gemeente Bronckhorst en GGD Noord Oost Gelderland ook partners.

Uitgangspunt hierbij is een integrale, duurzame aanpak van jeugdgezondheid op de basisschool waarbij gericht gewerkt met een onderwijsprogramma van Beweeg Wijs en Leef Wijs. In het kader van "Achterhoek in Beweging" zijn er combinatiefunctionarissen aangesteld. Zij verzorgen de extra beweeglessen onder en na schooltijd, verzorgen de leefstijllessen in samenwerking met de GGD en vormen ook een wijkbeweegteam.