Muziektheater in theater 'de Brink'. Foto: Jan Knoef
Muziektheater in theater 'de Brink'. Foto: Jan Knoef

"Muziektheater LOS verdient volle zalen"

Zelhem - Helaas was theater 'de Brink' afgelopen zaterdag niet uitverkocht, maar de ruim zestig liefhebbers, die wel een kaartje gekocht hadden, genoten van het optreden van de vier 'dames' van muziektheatergroep 'LOS', die hun derde programma met de titel 'Total Los' opvoerden.

Door Jan Knoef

De voorstelling begint met 'liedjes raden', waarbij Dookje op de piano popnummers speelt en Charlotte en Kim ieder de helft van de zaal als hun groep beheren, die de titels moeten raden. Bij de stand 8-1 volgt er nog één nummer voor 8 punten, die natuurlijk door de 'verliezers' wordt geraden. Als Femke zich aansluitend op het podium meldt, wordt het thema van de avond duidelijk. Femke meldt dat de subsidie is afgewezen en dat er moet worden bezuinigd. De beste manier is om als trio verder te gaan. Er zal dus iemand moeten afhaken en het publiek wordt uitgenodigd om mee te stemmen, maar voor het zo ver is, presenteren ze zich in het programma.

De grote kracht van 'LOS' is de vierstemmige samenzang, veelal begeleid door Dookje op de piano. In de teksten nemen ze zichzelf, hun vrouw-zijn en de eigen tekortkomingen op cabareteske wijze op de hak. Dookje blijkt halfblind, Kim is al jong afgekeurd, Charlotte heeft een tekort aan vrouwelijke vormen en Femke heeft Gilles de la Tourette-tics. Ook de afwijkingen van het publiek komen aan bod en in een poging om geld te verdienen wordt een gedragen damesslip verkocht aan een 'liefhebber' in de zaal. Aan het eind van de slipjes-act worden met twee kanonnen enkele honderden slipjes de zaal in geschoten.

Na de pauze probeert Dookje een wig te drijven tussen de overige meiden door ze, elk apart, te polsen om een duo met haar te beginnen. Uiteindelijk komt het natuurlijk uit en dreigt ze zelf buiten de boot te vallen. De slotsom is dat ze eigenlijk niet zonder elkaars kwaliteiten kunnen.

Een avondje 'Total Los' is een avondje genieten van sterke teksten, mooie harmonieën in de zang, scherpe (vrouwen)humor en zelfspot. Vooral het nummer, waarbij Kim de begeleiding verzorgt op een ukelele-bas, is sterk en de paaldansles van Femke aan Kim en Charlotte is vermakelijk.


Kennismaken met de skeelersport

Hoog Keppel - Op zondag 13 maart en 3 april kunt u bij Schaats-en skeelervereniging 'de Hessenrijders' nader kennismaken met de skeelersport. Wij hebben een skeelergroep die ieder week onder begeleiding van twee deskundige trainers in de Hessenhal in Hoog-Keppel traint. Weer of geen weer, er kan altijd geskeelerd worden, het hele jaar door. Om te ervaren wat dit is, is iedereen, jong of oud, lid of geen lid, op deze zondagen van 11.00 -13.00 uur van harte welkom. Neem wel je eigen (schoon gemaakte)skeelers mee en het dragen van een helm is verplicht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is een beperkt aantal skeelers beschikbaar om uit te lenen. Maak van deze gelegenheid gebruik en kom naar de sporthal aan de Monumentenweg in Hoog-Keppel.