Ben en Carmen Steneker in 'de Brink'. Foto: Hardy Klink
Ben en Carmen Steneker in 'de Brink'. Foto: Hardy Klink

Ben & Carmen Steneker in theater 'de Brink'

ZELHEM - Zaterdag 5 maart komt de Country- en Linedance-show met optredens van Ben Steneker en zijn dochter Carmen naar theater 'de Brink' in Zelhem. In de pauzes van de optredens van Ben en Carmen verzorgt een linedancegroep met veertien dansers een show, waarbij iedereen wordt uitgenodigd mee te doen.

"Wie is ook weer Ben Steneker?" zullen vooral de jongere lezers zich afvragen. Fans en ook de country-vakpers noemen hem de Nestor van de Nederlandse Countrymuziek. Hij bracht in de jaren '60 de countrymuziek naar Nederland en trad op in radio-, tv-programma's en shows met de legendarische Mounties, Ria Valk, Imca Marina, Willie en Willeke Alberti, de Gert en Hermien en Marco Bakker. Ook in het buitenland had Ben veel fans. Een Poolse TV-ploeg maakte in 1980 een special van de zanger die op verzoek van de kijkers zelfs twee keer werd herhaald. Hij waagt de oversteek naar Amerika en treedt daar op tijdens een festival, door 40.000 liefhebbers van countrymuziek bezocht wordt. Daarna was hij er veertig keer terug in 'the States' en deelde hij podia met onder andere Johnny Cash, Wanda Jackson, de Bellamy Brothers, Freddy Fender en Billie Jo Spears.

De afgelopen tien jaar trad Ben op in combinatie met zijn dochter Carmen, die aanvankelijk in het top 40 circuit actief was, maar uiteindelijk toch koos toch voor de countrymuziek. Zij bracht inmiddels twee solo-albums uit en er zijn vijf CD's en DVD's met duetten samen met vader Ben. Samen met hem was ze inmiddels vijf keer in Amerika om op te treden op grote Festivals. Sky TV in Engeland/Ierland zendt regelmatig clips uit van Ben en Carmen en het duo wordt regelmatig uitgenodigd voor optredens in Engeland en Ierland.
Bij optredens in Nederland zingt Ben het meer traditionele country-repertoire, terwijl Carmen het bekende update Nashville materiaal ten gehore brengt. Het repertoire wordt aangevuld met nummers van de eigen albums en duetten.

Het programma begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Kaarten kunnen gereserveerd worden via de heer Gerritsen.


(06) 10255687

info@eefjansen.nl