Daniël Willemsen gaat voor niets minder dan de overwinning. Henk Teerink
Daniël Willemsen gaat voor niets minder dan de overwinning. Henk Teerink

Start ONK seizoen Motorcross Zijspan & Quads Lochem

Lochem - Aankomende zondag organiseert de Motor-Autoclub Sport en Vriendschap Lochem (MACSEV) de eerste ONK motorcross van dit seizoen op het circuit Gageldijk. Naast de ONK op zondag zal er zaterdag 27 februari een 4 uurs cross verreden worden waar ongeveer 50 teams zullen strijden om de winst. Vele regionale rijders zullen hier aan meedoen en de teams bestaan uit veelal 2 of 3 rijders.

De ONK zijspan, quads en de NK MX1 en 2 zullen echter voor de punten rijden om het kampioenschap op zondag. Bij de zijspannen komen 6 teams uit de top 10 van het wereldkampioenschap van vorig jaar uit. Tweevoudig wereldkampioen Ben Adriaaensen en Kaspars Stupelis zijn van de partij evenals de uit Lochem afkomstige 10 voudig wereldkampioen Daniël Willemsen die dit jaar Peter Beunk uit Hengelo Gld in de bak heeft staan. Naast deze grootheden komen ook Etienne en Robbie Bax naar Lochem. Entienne is de regerend Nederlands kampioen. Het jonge talent Koen Hermans evenals Beunk afkomstig uit Hengelo Gld zal er samen met Kenny van Gaalen alles aan doen om op het podium te komen. Vorig jaar liet hij al geweldige dingen zien en hopelijk kan hij dat dit jaar evenaren of zelfs verbeteren. Verder komt het regionale duo Hans Garritsen en Rick Wiegerinck aan de start. Bart Notten uit Vorden kan het ook niet laten nadat hij een paar jaar geleden gestopt was. Hij zal samen met Jeroen Boeve zijn rentree maken in het kampioenschap voor zijspannen. Naast de zijspannen rijden ook de quads voor het ONK. De kampioen van vorig jaar, Mike van Grinsven, is een van de favorieten voor de overwinning. Het Vordense duo Gerben Vruggink en Henk Hellegers hebben ook een aantal coureurs rijden op hun CRQF machine. Gijs Wentink uit Ruurlo is een van de weinige regionale deelnemers, hij komt uit op een quad van Vruggink en Hellegers. Naast deze twee klassen komen zondag ook de solo's aan de start in de MX1 en 2. Het in Lochem gevestigde WPM KTM Motors zal ook met een aantal rijders aan de start verschijnen waaronder: Mark Wassink, Ismo ten Velde en Robin Nijkamp. Ook komen nog een flink aantal regionale rijders naar Lochem om hun eerste wedstrijd van dit seizoen te rijden.

Zondag zal om 9.00 uur aangevangen worden met trainingen, om 11.45 beginnen de wedstrijden. Het programma zal om ongeveer 17.15 zijn afgelopen. De entree is tot en met 11 jaar gratis. Vanaf 12 jaar tot en met 15 zijn de kosten 7.50 euro en vanaf 16 jaar 15.00 euro.


www.macsev.nl

www.onk-motorcross.nl


Keijenborg Live 2016

Keijenborg - Keijenborg Live 2016 vindt plaats op 12 maart in Dorpshuis De Horst in Keijenborg. Een deelnemerslijst van een zo'n 70 muzikanten en zangers, de jongste 15 en de oudste dik in de 80! De oefensessies zijn in volle gang. Iedereen is van harte welkom om samen met de deelnemers een fantastisch feest te bouwen. Vanaf 20.00 uur kunt u naar binnen. Kort daarna zal de avond geopend worden met een zeer verrassend optreden. De entreekaarten a 5 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Dorpshuis De Horst op donderdag 25 februari tussen19.00 en 21.00 uur en zondag 28 februari tussen 14.00 en 17.00 uur.


VVD discussieavond

BRONCKHORST - De VVD afdeling Bronckhorst organiseert in aansluiting op haar Algemene Ledenvergadering een discussieavond waarin een aantal actuele zaken aan de orde komen. Een daarvan is Aviko. Wat is de stand van zaken betreffende de bouw van het vrieshuis? Daarnaast spelen de ontwikkelingen rond de bouw van een megastal in de gemeente. De procedures rondom deze bouw geven veel discussie. Wat is de stand van zaken en wat vindt u? Een niet onbelangrijk punt is eveneens de opvang van vluchtelingen met een verblijfsstatus in de gemeente. Ook Bronckhorst zal zijn bijdrage leveren aan de opvang van deze mensen. In het bijzonder de huisvesting ervan zal aan de orde komen. Wat kan de gemeente bieden en wat zijn de gevolgen ervan? De partij vindt het van belang om van haar leden, maar ook van alle andere betrokkenen in de gemeente hun mening te horen. Iedere geïnteresseerde is welkom op 29 februari 2016 in restaurant den Bremer in Toldijk aan de Zutphen Emmerikseweg 37. Aanvang 20:00 uur.

De oefensessies voor Keijenborg Live. Foto: PR