Vincent en Marjo Stapelbroek vormen samen duo Weerkommen. Foto: PR
Vincent en Marjo Stapelbroek vormen samen duo Weerkommen. Foto: PR Foto:

Muziek in de Korenaar met duo 'Weerkommen'

Halle - Muziek in de Korenaar is een laagdrempelig muziekprogramma dat steeds op de laatste zondagmiddag van de maand plaatsvindt in Dorpshuis De Korenaar, Dorpsstraat 85 in Halle. Zondag 28 februari is Duo Weerkommen te gast. Aanvang is 15.00 uur en de entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage.

Vincent en Marjo Stapelbroek kennen elkaar van de opleiding, waar zij specialisatie muziek hebben gedaan. Ze zingen beide al 25 jaar in een koortje.

Vincent is zeven jaar geleden begonnen om in zijn moedertaal, het Algemeen Beschaafd Plat, luisterliedjes te schrijven, te zingen en zichzelf te begeleiden op het keyboard.

Duo Weerkommen
Na een aantal jaar alleen op pad te zijn geweest, vond hij het gezelliger om samen met zijn vrouw Marjo op pad te gaan en zijn ze uitgegroeid tot het duo 'Weerkommen'. Het repertoire is inmiddels verrijkt met oud-Hollandse liedjes en Engelse evergreens.

Vincent zingt, speelt toetsen en mondharmonica. Marjo zingt en bespeelt verschillende ritme-instrumenten ze brengen een programma om te luisteren en ook om mee te zingen.