Saxofoonkwartet Syrene bij St. Kamermuziek in de Brink. Foto: PR
Saxofoonkwartet Syrene bij St. Kamermuziek in de Brink. Foto: PR Foto:

Syrene Saxofoonkwartet bij Stichting
Kamermuziek Zelhem

Zelhem - Zondag 28 februari verzorgt de Stichting Kamermuziek Zelhem een concert van saxofoonkwartet 'Syrene' in cultureel centrum 'de Brink' in Zelhem. Het concert begint om 20.00 uur. De ingang van de Brink bevindt zich aan de achterkant van het gebouw. Daar zijn ook parkeerplekken.

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen, Femke Ijlstra-sopraansaxofoon, Femke Steketee-altsaxofoon, Annelies Vrieswijk-tenorsaxofoon en Aukelien Kleinpenning-baritonsaxofoon, die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus' Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht en werden als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen.

Het motto van Syrène is 'friszoet & stevig', pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Daarbij zijn de Syrènes het meest in hun element als zij zich bezighouden met hun kwartetspel. Op het programma staan werken als 'Music for the Royal Fireworks' van Georg Friedrich Händel, 'Introduction et variations sur une ronde populaire van Gabriël Pierné, 'Berceuse' opus 16 van Gabriel Fauré, 'Petit Quatuor' van Jean Francaix, Strijkkwartet opus 42 van Joseph Haydn enQuartet nr. 2 van Michael Nymann.

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Nadere informatie kunt u vinden op de website.


www.kamermuziekzelhem.nl