Blues met Mudbone in Live@Ideaal. Foto: PR
Blues met Mudbone in Live@Ideaal. Foto: PR Foto:

Mudbone centraal bij LIVE@IDEAAL

Woensdagavond 24 februari staat de band 'Mudbone' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De band ontstond in de jaren '90 uit verschillende rock en coverbands. Gitarist FrankeeJay en bassist Mike Vannes waren de initiatiefnemers. Aanvankelijk werden Rock-covers gespeeld, maar in 2004 wordt het roer omgegooid en gaat de band onder de naam Mudbone verder als bluesband. Mudbone wil zich door de repertoirekeuzes van andere bluesacts onderscheiden en schrijft daarnaast eigen bluessongs. In het begin viel dit niet mee en de eerste jaren waren een ontdekkingstocht om de blues in de vingers te krijgen.

Inspiratie voor de eigen nummers vindt Mudbone bij hun blueshelden als Gary Moore, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top, George Thorogood, Walter Trout, Joe Bonamassa en vele anderen, waarnaast ook de blues traditionals en andere rootsmuziek zoals country, americana, van belang zijn.

November werd in eigen beheer een volwaardige CD uitgebracht. 'Never Gonna Die' werd in eigen studio opgenomen en er staan alleen eigen songs op. De CD krijgt aardige airplay en in diverse bladen verschijnt een recensie. Het levert de band een aantal leuke optredens.

Sinds februari 2012 zit Marcel Boss uit Groessen achter het drumstel en hij brengt een nieuw enthousiasme mee. In korte tijd vernieuwt de band haar repertoire en doet een aantal goede optredens. Inmiddels liggen de eerste ideeën voor een nieuwe CD al op de plank.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.