Medewerkers van Het Klokhuis stelden goodiebags samen voor de kledingbank. Foto: PR
Medewerkers van Het Klokhuis stelden goodiebags samen voor de kledingbank. Foto: PR

Het Klokhuis Zelhem trakteert de voedselbank

ZELHEM - Het Klokhuis heeft afgelopen dinsdag de voedsel- en kledingbank Zelhem een schenking van knuffels, goodiebags voor kinderen en tweedehands kinderkleding gedaan. Het Klokhuis verzamelt nu bijna een jaar tweedehands kinderkleding van klanten voor de verkoop. De klanten krijgen 40 procent van de verkoopwaarde. Wanneer de kleding niet verkocht wordt en de klant het niet retour wil, wordt een goed doel uitgezocht. Deze keer is dat de kledingbank in Zelhem.

Het Klokhuis heeft voor dit doel gekozen om mensen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen. Bij het opruimen van de zolder kwamen veel knuffels en kinderartikelen tevoorschijn. Er werd besloten om ook deze aan de voedsel- en kleding bank te schenken. De medewerkers van Het Klokhuis hebben de goodiebags met elkaar samengesteld.
De kledingbank is georganiseerd door de diaconie van de Lamberti kerkgemeente (De protestantse Gemeente Zelhem). Mensen met een laag budget hebben zo toch nog leuke kleding. De kledingbank is iedere dinsdag van 13:00 tot 14:30 uur geopend én elke laatste zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur. De kledingbank is onderdeel van de voedselbank. Deze zamelt levensmiddelen in voor voedselpakketten. Een ieder die geen geld meer overhoudt voor voedsel, kleding en sociale activiteiten kan een aanvraag doen om voor een voedselpakket in aanmerking te komen. De levensmiddelen kunnen donderdags tussen 11:00 en 12:00 worden gebracht.