De organisatie is in handen van: Marco Jansen, Richard Jansen, Pauline Drouen en Henk Wullink. Foto: PR
De organisatie is in handen van: Marco Jansen, Richard Jansen, Pauline Drouen en Henk Wullink. Foto: PR

Tweede editie van Achterhoekse

Klavertje 4-daagse

REGIO - Na het succes van de eerste editie van Achterhoekse Klavertje 4-daagse maakt Hengelo en omstreken zich weer op voor een tweede editie. Een uniek fietsevenement van vier dagen in de Achterhoek, dat wordt gehouden van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni 2016. Het evenement onderscheidt zich vooral door vier verschillende routes in de vorm van een klavertje vier, interessante bedrijfsbezoeken onderweg en een aantrekkelijk dagelijks (muzikaal/cultureel) programma na aankomst.

Start- en eindpunt van de routes is Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo (Gld). Elke dag staat er een andere route op het programma. Het is dus ook mogelijk om één dag mee te fietsen. De vier fraaie, rondgaande routes zijn gebaseerd op het gemakkelijk te hanteren systeem van de fietsknooppunten. De lengte varieert van 45 tot 50 km. De routes kunnen worden verkort tot 20 tot 30 km.

Aantrekkelijke fietsregio
Niet voor niets is de Achterhoek al eerder (2012) uitgeroepen tot het mooiste fietsgebied van Nederland. De fietsvierdaagse in de gemeente Bronckhorst kenmerkt zich vooral door veel rijke natuur, landschap, cultuurhistorie en bezienswaardigheden. Indrukwekkend is de rijkdom aan kastelen, landhuizen en landgoederen, de zandwegen en fietspaden, de stilte en de rust, de vele natuurgebieden, de rivieren met de uiterwaarden, de vele beken en ook de verschillende authentieke boerderijen.

Ook proeft men volop de Achterhoekse sfeer en gastvrijheid. De routes voor de fietsvierdaagse zijn zorgvuldig samengesteld door Henk Wullink: "Veel plezier heb ik beleefd aan het samenstellen van de routes. Ik hoop dat u, net als ik, geniet van al het fraais dat de gemeente Bronckhorst te bieden heeft. Stap ook op de fiets!"

Informatie en aanmelden
Aanmelden kan via de website www.ak4d.nl tot 31 mei 2016. Voor meer informatie, zie de website ak4d.nl , stuur een mail naar info@ak4d.nl of kijk op de Facebookpagina 'Achterhoekse Klavertje vierdaagse'.

Afbeelding