De leerlingen hebben geacteerd, gedanst en aan acrobatiek gedaan. Foto: PR
De leerlingen hebben geacteerd, gedanst en aan acrobatiek gedaan. Foto: PR Foto:

Grandioze afsluiting thema 'Theater' op Daltonschool de Meene

Zelhem - De maand januari was Theatermaand op de Meene school. Er waren allerlei activiteiten rondom dit thema georganiseerd zoals: workshop schminken, poppenkast spelen, figuren maken van ballonnen, een bezoek brengen aan Amphion en het voorlezen door een artiest.

De afsluiting was een grandioos circus dat door Theater Spring met de kinderen ingestudeerd werd. In een dag werd er met alle leerlingen een theatervoorstelling voorbereid. Er werd geacteerd, gedanst en aan acrobatiek gedaan.

De voorstelling was zeer afwisselend: de ene groep voerde een wervelende dans uit, de andere een flitsende acrobatiekshow, weer anderen speelden een rol als leeuw of clown. Het was een geweldige show die werd bijgewoond door veel ouders en andere belangstellenden.


'Fiets de Boer op' Zelhem-Halle

Zelhem/Halle - Al jarenlang worden er eind juli in Zelhem en omgeving, en begin augustus in Halle en omgeving, twee fietstochten georganiseerd onder de naam 'Fiets de Boer op'. Op deze dagen zetten dan ongeveer vijf agrarische en aanverwante bedrijven hun deuren open, zodat de deelnemers een kijkje kunnen nemen achter de schermen.

De belangstelling en deelname hiervoor is dan ook erg groot. Zowel van de lokale bevolking als van de vakantiegangers. Het zijn dan ook altijd hele gezellige dagen met veel sociale contacten. En meestal zijn de weergoden ons ook wel goed gezind.

De commissie gaat dan ook binnenkort weer op pad om bedrijven te benaderen om hun deuren open te stellen op zaterdag 30 juli 2016 in Zelhem en omgeving. Start is bij Eetcafé Bi-j Nolda, Dr. Grashuisstraat 3 in Zelhem. Op woensdag 10 augustus 2016 in Halle en omgeving de start hier voor is bij Eetcafé De Woage. Dorpsstraat 21 in Halle.

Mocht u denken het lijkt mij ook wel leuk om mijn bedrijf open te stellen, dan kunt u contact op nemen met een van de commissieleden. Dit kan per email bertusenrikie@gmail.com of telefoonnummer 0314-621694.

Rabobank Clubkas Campagne
Omdat men de onkosten graag zo laag mogelijk wil houden, heeft men zich ook dit jaar weer opgegeven voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de bank ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van 1 april t/m 22 april 2016 kunt u via een speciale website uw stem uit brengen op de verenigingen en/of stichtingen die u een warm hart toe draagt. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Let op: alleen leden van Rabobank Graafschap mogen stemmen. Als u klant bent, bent u niet automatisch lid. Alle stemmen worden geteld en het beschikbare subsidie bedrag naar rato verdeeld. De uitslag wordt dan naderhand bekend gemaakt. Laat uw stem dus niet verloren gaan.