Documentaire Normaal in filmhuis Hummelo

'Ja, dat was høken – 40 jaar Normaal'

Hummelo - Op vrijdag 19 februari wordt het høken (schik hebben), als we gezamenlijk terugkijken op 40 jaar Normaal. En waar kun je dat nu beter doen dan in de bakermat van Normaal en de plek waar de frontman als klein Buizen Berendje zo'n 70 jaar geleden werd gedoopt: de Hummelose kerk. Vanaf 20:00 uur gaat de 'bioscoopzaal' open en om klokslag half negen start de film.

VPRO Documentaire
Veel mensen zullen al bekend zijn met de documentaire, gemaakt door persoonlijke vriend van de band; Frank Wiering, bekend documentairemaker bij de VPRO.

De film werd in het voorjaar van 2015 op televisie vertoond en was met twee miljoen kijkers een waar kijkcijferkanon en één van de best bekeken documentaires ooit bij de publieke omroep. De documentaire vertelt het verhaal van veertig jaar 'Normaal leven', van een band die het platteland een gezicht en een identiteit gaf. Voor de mensen die het hebben gemist is dit natuurlijk een geweldige kans! Maar ook voor de mensen die de documentaire al hebben gezien is het een aanrader om erbij te zijn op vrijdagavond de 19e. Het bioscoopeffect is voor een dergelijke film natuurlijk waanzinnig mooi en ook de ambiance geeft een extra dimensie aan de film, want hoe cool is het om samen te rock 'n rollen in de kerk?!

Deze avond zullen ook de unieke extra's van de DVD vertoond worden, die bijna niemand nog heeft gezien. In de pauze worden er plaatjes gedraaid en komt de inwendige mens tevens niets tekort met hapjes, knalpotten en 'Hummels' bier.
Filmhuis Hummelo
De activiteitencommissie van St. Dorpshuis Hummelo organiseert in de wintermaanden filmavonden onder de noemer 'Filmhuis Hummelo'. Filmhuis Hummelo wil de bezoekers laten meegenieten van films waar je normaal gesproken misschien niet zo snel naar toe zou gaan. De films beginnen om 20:30 uur en om 20:00 uur gaat de deur open. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Spar en gewoon aan de deur.

Reserveren kan via bestellen@dorpshuishummelo.nl. 'Normaal' gesproken worden de films in het dorpshuis vertoond, maar voor deze film wordt uitgeweken naar de kerk, gezien de verwachte animo. Komt allen, want dat wordt: høken!