De optocht in Keijenborg viert vijftigste editie. Foto: PR
De optocht in Keijenborg viert vijftigste editie. Foto: PR Foto:

Wagenbouwersvergadering

KEIJENBORG - De kermis 2015 is inmiddels alweer een tijd achter de rug. Het bestuur van Schuttersgilde St. Jan kijkt terug op een zeer geslaagde kermis. Ook dit jaar zal er wederom een wagenbouwersvergadering plaatsvinden en wel op vrijdag 26 februari in het Schuttersgebouw van St. Jan aan de St. Janstraat in Keijenborg. Tijdens deze vergadering zal de DVD van de afgelopen kermisoptocht getoond worden en zal eveneens de gebruikelijke 'naverteringsprijs' voor de categorie 'zelfgemaakte wagens' uitgereikt worden.

Aansluitend kan zoals inmiddels gebruikelijk informeel worden nagesproken over de afgelopen optocht en vooruit gekeken worden op de komende optocht, dit alles onder het genot van een drankje. Aanvang: 20:00 uur. Alle wagenbouwers zijn van harte welkom.


www.kermiskeijenborg.nl


Documentaire Rotvos

Slangenburg - De Vrienden van de Slangenburg organiseren op dinsdag 16 februari een interessante avond voor donateurs en overige belangstellende met de bekroonde documentaire de Rotvos bij Cafe/Herberg `t Onland Rekhemseweg 175, te Doetinchem

De met een gouden kalf bekroonde documentaire 'Rotvos' geeft een niets verhullend kijkje in de praktijk van het natuurbeheer in Nederland. De vossenonderzoeker Jaap Mulder struint door bos en veld om te proberen de vos in toom te houden. Jaap Mulder houdt lezingen over de onderwerpen waaraan hij onderzoek heeft gedaan, met name roofdieren: vos, wasbeerhond, wilde kat, marterachtigen. Vooral zijn lezing over vossen is rijk geïllustreerd met foto's, kaartjes, grafieken en andere gegevens. Alle mogelijke aspecten van het leven van de vos komen aan de orde, zijn gedrag, de voortplanting, zijn invloed op prooisoorten, zijn relatie met weidevogels, het beheer van de vos en de zin en doelmatigheid daarvan, enzovoort.

Na afloop altijd interessante discussies met Jaap Mulder zelf. Aanvang; 20.00 uur. Entree 5 euro.