Dit jaar de vierde Quintusloop door SV Quintus. Foto: PR
Dit jaar de vierde Quintusloop door SV Quintus. Foto: PR

Begin met hardlopen bij Fastfoot en SV Quintus

HENGELO - Op woensdagavond 2 maart start in Hengelo een beginnersgroep hardlopers. In samenwerking met Handbalvereniging SV Quintus verzorgt loopgroep Fastfoot een wekelijkse hardlooptraining waar deelnemers in tien trainingen op verantwoorde wijze worden voorbereid op de vijf km van de Quintusloop op zondag 29 mei.

De trainingen beginnen bij de basis. Zo bestaat de allereerste training uit zes keer een minuut hardlopen met telkens twee minuten wandelpauze daar tussen. De eerste weken wordt maar één keer per week hardgelopen. "Je krijgt een trainingsschema waar ook wandelen en fietsen (of een andere sport naar keuze) deel van uitmaken. Pas na vier weken ga je twee keer per week hardlopen. Door de rustige opbouw voorkom je blessures en lukt het toch om een goede vooruitgang te boeken in je uithoudingsvermogen. Tijdens de trainingen op woensdagavond is er ruime aandacht voor een goede warming up en doen we oefeningen ter verbetering van de looptechniek."

Quintusloop
Handbalvereniging SV Quintus organiseert op zondag 29 mei voor de vierde maal de Quintusloop in het buitengebied van Hengelo. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van vijf of tien kilometer en er is een kidsrun van 1,75 km. Kijk op de site voor meer informatie. Alle deelnemers van de beginnerstraining hardlopen mogen als afsluiting van een kwartaal hardlooptraining meedoen met de vijf kilometer van de Quintusloop. Er zijn tien begeleide looptrainingen op woensdagavond vanaf 19.30 uur. Verzamelen bij sporthal De Kamp Hengelo. Op woensdagavond 2 maart is er een gratis kennismakingstraining. Hiervoor moeten belangstellenden zich wel aanmelden via het onderstaande e-mailadres.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen. Er is een maximum van 25 deelnemers voor de beginnerstraining. Aanmelden en meer info kan via email of kijk op de site. Vermeld bij aanmelding naam, adres en telefoonnummer.


feikje.breimer@fastfoot.nl

www.fastfoot.nl

www.quintusloop.nl